‘Meesterlijke tragikomedie, geschreven vanuit kinderlijke onschuld‘, lovende woorden van boekenredacteur Daniëlle van der Wekken over Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest.
De schrijver Joachim Meyerhoff had mismaakte gezichten, hazenlippen of wijnvlekken nooit griezelig gevonden, integendeel. Hij vond ze allemaal prachtig en voelde zich geborgen te midden van die alledaagse waanzin. Omdat zijn vader directeur is van een psychiatrische jeugdkliniek, en hun huis toevallig midden op het terrein staat. Met lichtvoetige anekdotes van belevenissen met patiënten, maakt Meyerhoff van het gezinsleven en zijn ‘gewone’ jeugdherinneringen een waar spektakel – trouw aan het motto: verzinnen is herinneren. De Duitse auteur verstaat de kunst van het verhalen vertellen. Als gelauwerd acteur bracht hij zijn verhaal voordat hij het te boek stelde, al succesvol op de planken. Een jongen die in slaap valt bij het geruststellende geschreeuw van waanzinnigen, die een bloedbroederschap sluit met de hond, die het dubbelleven van zijn geliefde vader ontdekt, zo’n jongen leeft een even komisch als verdrietig leven. Scherp observerend en vanuit de kinderlijke onschuld schreef Meyerhoff een persoonlijke, liefdevolle tragikomedie over groot worden in een abnormale omgeving.
Ontmoet deze schrijver!
Woensdag 18 maart wordt Joachim Meyerhoff in Linnaeus Boekhandel in Amsterdam geïnterviewd door schrijfster en programmamaakster Judith Uyterlinde. Zij groeide ook op tegenover een psychiatrische kliniek waar háár vader directeur was. Wil je erbij zijn? Kom dan 18 maart naar Linnaeus Boekhandel, Middenweg 29, 1098 AB Amsterdam.
Inloop 16.30 uur, aanvang 17.00 uur. De presentatie wordt in samenwerking met het Goethe Instituut en de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) georganiseerd.
Kijk hier voor meer informatie.