Ontdek culinair Vlaanderen
Nog geen plannen voor de zomer? Neem dan eens een kijkje bij onze buren. Gedurende de zomermaanden barst het daar van de culinaire festivals. Wij zetten de leukste en lekkerste op een rijtje.
Brussel Culinaria
Een dagje Brussel afsluiten in een heerlijk restaurant? Keuze genoeg! Bij het festival Brussel Culinaria komen topchefs, variërend van ervaren sterrenchefs tot opkomend talent, samen om verrukkelijke gerechten op tafel te zetten.
6 tot en met 10 mei, Brussel Culinaria
Gent Smaakt
Zin in een typisch Vlaams gerecht? Op naar Gent! Het culinaire festival brengt zowel heerlijk fastfood als heerlijke wijnen. Vijftien topchefs laten hun diversiteit duidelijk naar voren komen. Zij werken vanuit een open keuken en geven zo hun kookgeheimen vrij.
13 tot en met 17 mei, Gent Smaakt
Antwerpen Proeft
Een prachtig uitzicht en heerlijke vis bij Antwerpen Proeft. Het festival laat zien eeuwig te kunnen variëren met dit zeedier. Van oesters tot desserts, van Aziatisch tot Belgisch: alles komt voorbij. Zowel sterrenchefs als jonge talenten laten hun kunsten zien tijdens dit festival.
14 tot en met 17 mei, Antwerpen Proeft
à l’Ostendaise
Nog meer vis! In Oostende dagen de vissers de chefs uit. Zij maken van de gevangen vissen de meest prachtige creaties. Een evenement vol kookdemonstraties, wandelingen, talkshows en streekgerechten.
27 en 28 juni, L’Ostendaise
Hapje-Tapje Leuven
Twee festivals in één! Meer dan veertig standhouders maken heerlijke culinaire hapjes tussen de €1 en €4 op de Muntstraat. Op de Oude Markt is er een heuse Biermarkt waarbij iedereen kan kennismaken met de rijke Belgische biertraditie. Daarnaast zijn er verschillende kookdemonstraties. Traditioneel wordt de Biermarkt afgesloten met de altijd legendarische barmannenrace.
2 augustus, Hapje-Tapje
Brugge Kookeet
Feest! Het kookfestival viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Kookeet is uitgegroeid tot een van de belangrijkste culinaire evenementen, met jaarlijks 100.000 bezoekers. Een must see zijn de kookdemonstraties. Meer dan dertig chefs van de culinaire Vlaamse top werken mee aan dit evenement, waaronder sterrenchef Geert Van Hecke en chocolatier Domnique Persoone.
26 tot en met 28 september, Kokeet