BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Wie was er eerder: de kip of het ei?

Wie was er eerder: de kip of het ei?

Kunnen vissen van elkaar houden? Groeien planten echt beter als we tegen ze praten? Hoeveel kaas moeten we eten voordat we nachtmerries krijgen? En als we iets vergeten, waar is ons geheugen dan gebleven?

In het boek Kunnen krokodillen huilen? legt schrijver Paul Heiney uit waarom de wereld en de dingen om ons heen zijn, zoals ze zijn. Hij brengt de meest alledaagse dingen in kaart, waar we stuk voor stuk vragen over hebben, maar waar we eigenlijk nooit antwoord op krijgen.

Heiney gaat nog een stapje verder met de ‘echte grote vragen’, over waarom algebra bijvoorbeeld zo belangrijk is, of over de oneindigheid van het licht. In totaal geeft het boek antwoord op driehonderd wetenschappelijke vragen, uitgelegd door de slimste wetenschappers. Over dieren en het menselijk lichaam, maar ook over de aarde en de ruimte.

Wetenschap saai? Welnee, een heerlijk boek om er af en toe even bij te pakken. Waarom? De schrijver vertelt het in zijn boek:

“(…) onthoud dat de wetenschap die je op school krijgt, niet de enige wetenschap is die er bestaat. Ik durf te wedden dat je op school nooit leert waarom de hemel blauw is, of waarom je handen rimpelig worden in bad of welke vorm de poep van een buideldier heeft! Wetenschap is overal om ons heen te vinden en is fascinerend.” (p. 9)

Nieuwsgierig? Zin geeft vijf exemplaren weg! Vul hier het winformulier in.