Gewoon lekker eten: zo simpel, zó lekker
Etentje op de planning? Alsjeblieft, een simpel, smakelijk driegangenmenu!
Makkie Mulder, hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland, stelt elke Zin met liefde, zorg en smaak een driegangenmenu samen. Voor jou en je gezelschap. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Nicolaas Klei, Nederlands meest geliefde wijnschrijver, verzorgt iedere Zin het bijpassende wijnarrangement.
Makkie: Gewoon lekker eten, gekozen uit een delicious. retrobuffet. Geïnspireerd op het feest-eten van toen ik zo rond de 20 was: van kaas en gember op prikkers, gevulde eieren en tomaten, tot drilpudding met fruit uit blik. Sherry, bowl en veel beaujolais. En… dat de tafel voor een feestje niet compleet was zonder bekertjes sigaretten. We hebben het écht gedaan. Met veel Melanie en Beautiful people. Maar kijk, gevulde tomaten, hartige taart en jelly pudding doen het anno 2016 ook goed. Nicolaas Klei kiest voor vol fruit, koel rood en kostelijk zoet. Zo simpel is het: eten, drinken & muziek. En doe vooral een dansje af en toe. Enjoy!
Voor: GEVULDE TOMATEN met kruidige citroenrisotto
Toen: gevulde tomaten met rijstsalade. Nu: gevulde tomaten met kruidige citroenrisotto.
Hoofd: QUICHE MET SELDERIJ ui, little gem en roquefort
Toen: quiche lorraine met ui,spekjes en room. Nu: quiche met selderij, little gem en roquefort.
Na: ANANASAPPELJELLY met kokos
Toen: drilpudding met blikfruit. Nu: ananas-appeljelly met kokos.
De recepten en bijbehorende wijntips vind je hier. Smakelijk!
Receptuur: Dosia Brewer | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Cyn Ferdinandus