BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Gewoon lekker eten: zo simpel, zó lekker

Gewoon lekker eten: zo simpel, zó lekker

Etentje op de planning? Alsjeblieft, een simpel, smakelijk driegangenmenu!

Chez Makkie MakkieMakkie Mulder, hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland, stelt elke Zin met liefde, zorg en smaak een driegangenmenu samen. Voor jou en je gezelschap. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.

Chez Makkie NicolaasNicolaas Klei, Nederlands meest geliefde wijnschrijver, verzorgt iedere Zin het bijpassende wijnarrangement.

Makkie: Gewoon lekker eten, gekozen uit een delicious. retrobuffet. Geïnspireerd op het feest-eten van toen ik zo rond de 20 was: van kaas en gember op prikkers, gevulde eieren en tomaten, tot drilpudding met fruit uit blik. Sherry, bowl en veel beaujolais. En… dat de tafel voor een feestje niet compleet was zonder bekertjes sigaretten. We hebben het écht gedaan. Met veel Melanie en Beautiful people. Maar kijk, gevulde tomaten, hartige taart en jelly pudding doen het anno 2016 ook goed. Nicolaas Klei kiest voor vol fruit, koel rood en kostelijk zoet. Zo simpel is het: eten, drinken & muziek. En doe vooral een dansje af en toe. Enjoy!

Chez Makkie Zin 7 voor

Voor: GEVULDE TOMATEN met kruidige citroenrisotto

Toen: gevulde tomaten met rijstsalade. Nu: gevulde tomaten met kruidige citroenrisotto.

Chez Makkie Zin 7 hoofd

Hoofd: QUICHE MET SELDERIJ ui, little gem en roquefort

Toen: quiche lorraine met ui,spekjes en room. Nu: quiche met selderij, little gem en roquefort.

Chez Makkie Zin 7 naNa: ANANASAPPELJELLY met kokos

Toen: drilpudding met blikfruit. Nu: ananas-appeljelly met kokos.

De recepten en bijbehorende wijntips vind je hier. Smakelijk!

Receptuur: Dosia Brewer | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Cyn Ferdinandus