Mmmm, meringue! 3 hemelse toetjes
Makkie Mulder schotelt je de lekkerste toetjes voor, Nicolaas Klei de bijpassende wijn.
Makkie Mulder, hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland, stelt elke Zin met liefde, zorg en smaak een driegangenmenu samen. Voor jou en je gezelschap. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Nicolaas Klei, Nederlands meest geliefde wijnschrijver, verzorgt iedere Zin het bijpassende wijnarrangement.
Makkie: Eten waar je gelukkig van wordt. Nou, daar weten wij wel raad mee op de redactie van delicious. Zelf denk ik meteen aan oog- en tongstrelende desserts. En vooral aan meringue – in élke vorm en élke smaak. Voor mij is geluk als ik ’s morgens in de delicious. keuken kom en zie dat er wordt getest. Elk recept wordt namelijk uitgebreid beproefd voordat het op de foto mag. Groot geluk is het als er zoet wordt getest, zoals deze luchtige wolken van eiwit en suiker. Onweerstaanbaar zoet. Probeer ze alle drie. Enjoy!
Noot: PISTACHEKRANS met rozenroom
Zo mooi kan zelfgemaakt eruitzien! Rozenwater is met een paar druppels al een fijne smaakmaker.
IJs: POLONAISES met ijs en passievrucht
De klassieke polonaise, een bakje van meringue. Crispy aan de buitenkant en van binnen nog een beetje chewy. Met advokaat mooi voor op de paastafel.
Fruit: BOSVRUCHTENTAART met kaneeldotjes
Beeldschoon gebak dat krak zegt en dan smelt op je tong… Onder de schuimpieken gaat een heerlijke fruittaart schuil.
De recepten en bijbehorende wijntips vind je hier. Smakelijk!
Beeld: Saskia van Osnabrugge | Styling: Jet Krings | Recepten: Janneke Philippi | Bereiding: Jacqueline Pietrowski | Productie: Dosia Brewer