Binnengluren op de plek waar supersterren slapen
Het Amstel Hotel is het oudste grand hotel van Nederland. Het vijfsterrenhotel heeft al vele koningen, presidenten en filmsterren tot haar gasten mogen rekenen. Hoe het er achter de schermen aan toegaat, kunt je vanavond zien in Vier seizoenen aan de Amstel. Omroep MAX volgende de werknemers een jaar lang op alle belangrijke momenten en stelde zo deze vierdelige documentaire reeks samen.
Even voorstellen
Het hotel met 79 kamers en suites ontving haar eerste gasten in 1867. Kom je door de befaamde draaideur het hotel binnen dan staat daar al sinds 1992 Aad van den Berg achter de conciërgebalie. Hij neemt je met zijn mooie verhalen mee terug in de tijd en laat zien wat het Amstel Hotel zo bijzonder maakt. Voor het eerst in 150 jaar heeft het Amstel Hotel een vrouwelijke General Manager. Anita Bos zorgt er al vier jaar dat het hotel nog altijd geroemd wordt om haar charme en service.
Sinds 2008 is het hotel een top chef rijker. Keng Vichianrat begon ooit als afwashulp. Inmiddels is hij doorgegroeid tot tweede man in de keukens van het Amstel Hotel, heeft hij vele prijzen gewonnen. Verder vertelt houskeeping over wat ze meemaken, krijgen we een kijkje bij het evenemententeam en ontdek je welke rare verzoeken sommige gasten hebben.
Vier seizoenen aan de Amstel, vanaf 22 oktober vier weken lang om 22.05 uur op NPO1