BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Rijker gevoel; wanneer minder meer wordt

Rijker gevoel; wanneer minder meer wordt

Zin mag 5x het boek IK2 weggeven!

Het doldwaze luxe leven van Karin Kuijpers (1958) was groots en meeslepend. Als lifestylejournalist sliep ze in suites, at ze bij chefs en hield ze van duur. Rupsje Nooitgenoeg, noemde ze zichzelf. Een snob of Jackie O., grapten vrienden. De ziekte van haar vader zorgde voor reflectie. Op zondag in het verpleeghuis ontdeed ze hem van etensresten. Hij was er nog en ze voelde zich rijk. Het markeerde een ommekeer: minder werd meer.

Suite in The Ritz duur-resaurant

Genot als ambitie was lange tijd mijn drijfveer. Ik geef het eerlijk toe. Niets leukers dan als een Concorde de aardkloot over reizen. Slapen in de hoogste suite ter wereld, die van The Ritz in Hong Kong, een ‘Okuraatje’ doen in Tokio of me laten serveren door een bataljon bedienden in de meest exclusieve privéclub in Schotland, bij Skibo Castle.  Maar de maffe, blije vader op wie ik zo gek was, met wie ik zo’n zielsverbinding had, ging steeds holler uit zijn ogen kijken. Hij nog graag een bitterballetje en dronk een biertje. Soms zat hij met een leeg glas vijf minuten aan zijn mond. De eerste tijd is zoiets aanzien Het Grote Verdriet, later – na een soort gewenning – was ik blij dat hij er tenminste nog was, ondanks zijn uitgeklede karakter. Hij glimlachte, ik kon zijn zachte handen voelen. Gewoon naast elkaar zitten en ZIJN. Zo, dat was lang geleden. Een ervaring die rust gaf en zorgde voor innerlijke rijkdom. Waar minder meer was in plaats van andersom. Lees het hele verhaal in Zin 2 -2017

ik2Hersenen & Genot

In onze hersenen heeft zich het verlangen om te reageren op prikkels stevig genesteld. Het zijn oude structuren, ontstaan doordat we moesten overleven. We hadden adrenaline nodig om beesten te schieten. In een wereld met veel prikkels, geven de hersenen acuut genot altijd voorrang. Om dat oerinstinct te veranderen, moet je aan de slag met de ‘prefrontale hersenschors’, een evolutionair gezien jong gebied in de hersenen met verbindingen door heel het brein. Daarin vind je de begrippen ‘afweging en zelfreflectie’. Hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, Margriet Sitskoorn schreef er o.a. IK2 (2016) over: een zelfhulpboek voor wie zich wil weren tegen deze prikkelen stressvolle wereld.

Winnen! Wij mogen 5x het boek IK2 weggeven. Vul hieronder het winformulier in en maak kans.