Anthony Bourdain komt met een nieuw kookboek voor de (fanatieke) thuiskok. De gerechten zijn voorzien van gedetailleerde uitleg en de foto’s zijn om je vingers bij af te likken.
Ruim tien jaar na het verschijnen van het laatste kookboek van Anthony Bourdain, is het tijd voor een nieuw pareltje. In die tien jaar is er veel veranderd: hij werd voor de eerste keer vader en dat is te merken. Omgevallen glazen, vieze tafels en spetters saus: knoeien mag.
Indruk maken
Het kookboek Appetites bevat een verzameling van gerechten die Bourdain het liefst voor vrienden en familie maakt. Ze zijn met horten en stoten tot stand gekomen en ze werden stap voor stap verbeterd. De recepten zijn ideaal voor de thuiskok, want indruk maken doe je op deze manier. Bourdain voorziet zijn recepten van uitgebreide uitleg. Ondertussen vertelt hij over zijn persoonlijk leven en over de totstandkoming van de gerechten. Ook handig: de recepten zijn voorzien van handige tips. Zo maakt hij speciaal sporteten en serveert hij de heerlijkste pannenkoekjes voor bij het ontbijt. Als afsluiter staan er de lekkerste bouillons, sauzen en dressings in, om het feestje compleet te maken.
Hup, aan de slag!
Appetites is voorzien van prachtige foto’s, waarbij het water je in de mond loopt. De gerechten zien er verrukkelijk uit, maar zijn gelukkig ook maakbaar voor de gemiddelde amateur. Gelukkig zijn ze niet al te ingewikkeld, dus direct aan de slag gaan is mogelijk. En dat is maar goed ook, want na het lezen van de recepten, wil je niets liever dan achter het fornuis staan.
Gezond verstand
Anthony Bourdain is kok, schrijver, tv-presentator en wereldreiziger. Hij schreef diverse kookboeken en is populair dankzij zijn uitlatingen over ‘health-freaks’ en foodbloggers. Naar eigen zeggen kookt hij met gezond verstand en moet hij niets van superfoods hebben. Zijn programma No Reservations is momenteel te zien op 24Kitchen.
Anthony Bourdain, Appetites – Beter wordt het niet (Overamstel Uitgevers, €29,99)