Alvast in Siciliaanse sferen?
Duik zelf de keuken in!
Deze zomer genieten in Sicilië en wil je alvast een voorproefje op wat je daar kunt krijgen? Dan ben je hier goed, want we hebben een heel lekker recept voor je gevonden! Deze heerlijke Siciliaanse zoet-zure salsa is uitstekend te eten met een stuk brood, witte vis, karbonade of met brushetta. Lekker!
Wat heb je nodig?
- 2 aubergines
- 1 grote ui (grof gehakt)
- 2 stengels selderij (plakjes)
- 1 rode paprika (kleine reepjes)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 gram tomaten uit blik
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepels suiker (optioneel)
- 2 eetlepels kappertjes
- 24 groene olijven (ontpit, doormidden gesneden)
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- Peper, grof zout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
Je bent met het snijden van de aubergines. Dit doe je overlangs in tweeën en vervolgens maak je plakjes van 1 cm. Deze plakjes leg je vervolgens in een zeef en bestrooi ze met grof zout. Hierna herhaal je deze stappen tot je aubergines op zijn.
Laat de aubergines ongeveer 30 minuten uitlekken en spoel ze daarna af met water. Dep ze hierna droog.
Giet de olijfolie in de pan en bak de aubergines op hoog vuur totdat ze bruin zijn. Hierna laat je ze uitlekken op keukenpapier.
Zet het vuur wat lager en doe opnieuw olie in de pan. Je bakt nu de ui en selderij ongeveer 5 minuten zacht (Ze mogen niet bruinen). Voeg hierna reepjes paprika toe en de pijnboompitten en laat deze 3 minuten meebakken. Hierna giet je de tomaten erbij met 60 ml water. Laat dit 10 minuten zachtjes koken tot het water verdampt is. Kruid hierna goed af met zwarte peper.
Nu voeg je de azijn, suiker, olijven en kappertjes aan de caponata toe en dit laat je nog eens 3 minuten meesudderen. Helemaal als laatste mogen de aubergines erbij en deze laat je zo’n 5 minuten meesudderen. Kruid het geheel af met zout en voeg de peterselie toe.
Als het allemaal goed is gegaan, ziet het er ongeveer zo uit:
Buon Appetito!