Onze collega’s van Seasons zijn jarig! Ze vieren dit feestje met een culinaire dag, die bestaat uit een jubileumdiner voorafgegaan door drie (h)eerlijke culinaire workshops. En dat alles op een bijzonder mooie locatie: Château St. Gerlach in Valkenburg. Kom je ook?
25 jaar
Ze vieren het 25-jarig bestaan met een luxe viergangendiner bij Château St. Gerlach in Valkenburg. Gekookt wordt er door slowfood-chefs Otto Nijenhuis en Guido Le Bron de Vexela. Wil je langer van de Limburgse gastvrijheid genieten dan kun je overnachten bij Château St. Gerlach
Culinaire workshops
In de middag voor aanvang van het diner, worden drie culinaire workshops georganiseerd. Als eerste een excursie naar de mergelgrotten net over de Belgische grens, waar Leo Vos al 50 jaar grotchampignons kweekt. Als tweede een workshop waarin kennis wordt gemaakt met producten uit het seizoen en van de streek (asperges, bijen en (grot)champignons) en je lichte voorbereidingen treft voor het diner. De workshop vindt plaats in de grote keuken van het St. Gerlach Paviljoen. Tijdens de derde workshop staat een wandeling op het landgoed van Château St. Gerlach op het programma waarbij je onder andere de moestuin en lokale bijenkolonies bezoekt. Als extraatje krijg je het boek ‘From Farm to Fork in the Netherlands – Van boer tot bord in alle 12 provincies’ cadeau.
Het programma
Zondag 6 mei (workshop & diner)
13.00 uur: aankomst. Locatie is de foyer van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Ontvangst met koffie, thee en ambachtelijke Limburgse vlaai. Uitleg van het programma en indeling voor de workshops.
13.30-17.30 uur: culinaire workshops, roulerende groepen van 30-50 personen:
– Excursie mergelgrotten (eigen vervoer), 60 min.
– ABC workshop (Asperges, Bijen & Champignons), 45 min.
– Imkerij & Landgoedwandeling, 45 min.
17.30-18.30 uur: vrije invulling.
18.30 uur: ontvangst Seasons Jubileumdiner, met amuses en een glas Clos de St. Gerlach rosé.
19.00 uur: viergangendiner, inclusief wijnarrangement (3 glazen) en bronwater, koffie of thee met friandises & Limburgs zoet. Culinaire presentatie ‘From Farm to Fork in the Netherlands’, gepresenteerd door eetschrijver Nico Dingemans. Mogelijkheid tot signeren van het boek.
22.00 uur: einde.
Prijs: €149 p.p. all-in arrangementsprijs.
Datum: zondag 6 mei, 2018.
Locatie: Château St. Gerlach in Valkenburg.
Aantal gasten: 100 – 150.
Wil je blijven logeren?
Dat kan! Je hebt de mogelijkheid om in het schitterende Château St. Gerlach (of een van de andere hotels van Oostwegel Collection) te overnachten. Dat kan de nacht voor de Culinaire Lezersdag (van zaterdag op zondag) of de nacht erna (van zondag op maandag). Het verblijf is inclusief een heerlijk ontbijt ‘Van boer tot bord in Limburg’, en de mogelijkheid om te genieten van het Romeinse zwembad en Turks stoombad.
Prijs: €149 p.p. (Culinaire Lezersdag) + €249 per kamer inclusief ontbijt voor 2 personen (zaterdag op zondag).
€149 p.p. (Culinaire Lezersdag) + €199 per kamer inclusief ontbijt voor 2 personen (zondag op maandag).
Reserveer hier*
*De Culinaire Lezersdag gaat alleen door bij genoeg aanmeldingen, 2 weken voorafgaand aan de evenementdatum.