Omdat het vandaag Internationale Hamburgerdag is weten we al wat er vanavond op tafel staat. Deze flinke burger met bacon bestaat uit stevige bouwstenen: knapperige bacon, paddenstoelen en broccoli met knoflook. En uienringen, ketchup en augurken ontbreken natuurlijk ook niet.
Burger met bacon & shiitake
hoofdgerecht | 4 personen
400 g scharrelvarkensgehakt
1 ei
3 el paneermeel
1-2 tl tabasco
6 el olijfolie
75 g bacon
400 g broccoli, in plakjes van ± 1 cm dik 1 teen knoflook, fijngehakt
150 g shiitake, in reepjes
4 hamburgerbroodjes
8 blaadjes eikenbladsla
4 el ketchup
1 rode ui, in ringen
12 zoetzure augurkplakjes (pot)
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en tabasco en zout naar smaak. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de bacon in 2 min. per kant krokant en neem uit de pan. Bak in het bakvet op matig vuur de hamburgers in 10-12 min. bruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 2 el olijfolie. Bak de broccoli in 5-6 min. op halfhoog vuur knapperig gaar. Keer de plakjes regelmatig. Voeg de knoflook met zout en peper naar smaak toe en bak nog 1 min.
Neem de hamburgers uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Doe 2 el olie in de pan en bak de shiitake in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de broodjes open.
Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla, de hamburger en de bacon. Schenk er wat ketchup op en verdeel er de uiringen, de shiitake en de plakjes augurk over. Leg de bovenste helften op de broodjes en serveer de burgers met de gebakken broccoli met knoflook.
Bereiden ± 40 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI via delicious.