Enig idee wat er op het menu stond met Kerst in 1982? Waarschijnlijk niet. Maar gelukkig kun je op internet opzoeken wat er toen in Allerhande stond. Ook toen al was het tijdschrift van Albert Heijn dé graadmeter voor wat Nederland eet met Kerstmis.
Vlees
Om te beginnen was het vrij normaal om een gebraad te serveren. Dus geen moeilijk gedoe met vegetarisch, koolhydraat-arm of glutenvrij. Iedereen at gewoon mee van de kip, konijn of kalkoen.
En vooraf aten we er dan een gevulde avocado bij. Of een tomatensoepje. Dat was toen nog heel erg bijzonder. En het toetje? Dat was waarschijnlijk een Vienetta.
Kijk hier voor de Kerst-Allerhande uit 1982. Check vooral ook de oude advertenties van onder andere Fruitdruifje en Appelsientje.
En hier voor een reclame-filmpje van Viënnetta: ‘Onweerstaanbaar vanille-walnoot ijs, tussen onweerstaanbare krokante laagjes chocolade’.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."