Veelzijdiger dan het gewone piepertje
Zoete aardappel met spinazie, mierikswortel & kappertjes
Het geheim van goed oud worden is vooral steeds nieuwe dingen blijven proberen. En waar kan dat nou beter dan in de comfortzone van je eigen keuken? De wereld van food is er een die flink onderhevig is aan hypes en trends. Dus wie een beetje bij de tijd wil blijven, stapt ook in de keuken af en toe uit zijn comfortzone. Dit menu is trendy, gezond en – bijkomend voordeel voor als de kinderen komen eten – 100% millennialproof!
Maureen (Mo) Belderink is hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland. Ze stelt elke Zin met liefde en smaak een driegangenmenu samen. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Zoete aardappel
met spinazie, mierikswortel & kappertjes
Een geweldig product, die zoete aardappel. Kleurrijk en smaakvol en misschien nog wel veelzijdiger ook dan het gewone piepertje.
voorgerecht (4 personen) | vega & glutenvrij
bereiden ± 45 min / oven ± 25 min
Ingrediënten
■ 800 g zoete aardappelen
■ 1 rode ui
■ 1 (bio)limoen
■ 1 el geraspte mierikswortel (potje)
■ 1 royale eetlepel crème fraîche
■ 1 royale eetlepel mayonaise
■ 150 g babyspinazie
■ 2 tl kappertjes
■ 2 tl (zwart) sesamzaad
uit voorraad: 1 teen knoflook
Bereiding
Boen de zoete aardappel schoon en snijd ze in plakjes van 3 à 4 cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min. Snijd de ui in heel dunne, halve ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er af en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
Klop een dressing van de mierikswortel, crème fraîche, mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1 tot 2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappel luchtig met de spinazie en de ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, limoenrasp en het sesamzaad.
Nicolaas tipt
Soave
Door die wijnliefde denken mensen dat ik ook van koken hou maar m’n relatie met pannen en fornuis is niet zo vast. Ik heb ze lief, maar oppervlakkig. Ziet een recept er echter leuk uit, denk ik dat ik ’t aankan en het niet te veel moeilijk gedoe is, dan kook ik met hart en ziel. Met een glaasje erbij van deze opgewekte, frisgeurende Italiaan.
Le Battistelle, Montesei, soave classico 2017, € 11,90 (Italiaansewijnen.nl)
recept, styling & bereiding: Janneke Philippi. beeld: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten