BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Wat dacht je van deze doperwten-courgettesoep met Parmezaanse kaas?

Als je pannen ziet als canvas en ingrediënten als verf, dan zijn de opties voor nieuwe gerechten eindeloos. Lang leve de kookkunst! We maken van gouden oude, nieuwe verrassende gerechten. Erwtensoep met worst wordt doperwtensoep met Parmezaan. Hoe je het maakt lees je hier!

Doperwtensoep met Parmezaan

Zo gewoon gebleven, dat Hollandse doperwtje. Maar wat kún je er veel leuks van maken, zoals deze frisse soep! Dit recept is een voorgerecht voor 6 personen. Bereiden ± 40 min

Ingrediënten

1½ el olijfolie, om in te bakken
500 g courgettes, in de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
½ tl witte peper
1 l kippenbouillon
300 g iets kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
1 kleine (gele) courgette
sap van 1 citroen
200 g diepvriesdoperwten
50 g basilicum, grof gesneden
90 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te bestrooien
125 ml crème fraîche

voor erbij: extra vergine olijfolie en knapperig brood

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de halvemaantjes courgette met de knoflook en witte peper gedurende 5 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook ze in ± 15 min. gaar. Snij intussen de kleine (gele) courgette in heel dunne reepjes en laat marineren in het citroensap. Voeg de doperwten en basilicum toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Schep de Parmezaanse kaas erdoor en roer tot hij smelt. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen met een schepje crème fraîche, wat extra vergine olijfolie en de gemarineerde courgettereepjes. Strooi nog wat extra Parmezaanse kaas erover en geef er knapperig brood bij.

RECEPTEN: ELLA TARN. FOTOGRAFIE: KATE WHITAKER. STYLING: DAVINA PERKINS. BEREIDING: ROSIE RAMSDEN. BEWERKING: DOSIA BREWER