Wil je de wereld verbeteren vanuit je eigen keuken? Dat kan met het nieuwe kookboek Eet Goed! Winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.
Duurzaam
In dit Zweedse kookboek van Johan Rockström staan niet alleen 60 heerlijke recepten, je maakt er de wereld ook een beetje beter mee. Die ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om een zo duurzaam en uitgebalanceerd mogelijk gerecht te maken. Daarnaast krijg je ook tips om voedsel te besparen en behandelt het vragen over voedselproductie en –consumptie. De recepten staan boordevol groenten. Zo verminder je het risico op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes, en de uitstoot van de vervoerssector zal afnemen. En reken op bescheiden porties. Sinds de jaren zeventig is een normale portie verdubbeld. Naast zwaarlijvigheid veroorzaakt het bovendien gezondheidsproblemen en gooien we veel eten weg.
Het boek is tot stand gekomen door Johan Rockström een bekroonde milieudeskundige, en Malin Landqvist gerenommeerde chef-kok en Gunhild Stordalen, oprichter van de Eat Foundation in Zweden.
Win
Nieuwsgierig geworden naar de duurzame recepten en tips om je eten in de koelkast optimaal te benutten? Wij mogen 5 exemplaren van dit bijzondere kookboek weggeven. Laat hieronder een reactie achter om kans te maken. Het kan even duren voordat je redactie zichtbaar is. Vanaf 21 maart in de winkel (€ 24,99 Luitingh-Sijthoff)