BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Zomerser dan komkommer wordt het niet!

Zomerser dan komkommer wordt het niet!

Zin een fris en origineel voorgerecht? Lees dan vooral verder

Zin in een fris voorgerecht? Deze komkommerrolletjes zijn fris en waterig. Dit maakt het een prachtige combi met het hartige van de kaas en het aardse van de noten.

Komkommerrolletjes met roquefort & walnotenpeterselie

voorgerecht (4 personen). bereiden ± 25 min

Ingrediënten
2 el olijfolie
60 g walnoten
1 komkommer
120 g roquefort (koelkasttemperatuur)
1 el honing
6 takjes dille
1 el zonnebloemolie

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de walnoten in 3-5 min. goudbruin. Bestrooi met wat zout. Snijd de komkommer over de lengte in 6 lange dunne plakken (gebruik evt. een kaasschaaf). Leg telkens twee plakken komkommer een beetje overlappend naast elkaar. Leg een stukje huishoudfolie op het aanrecht en bestrijk deze met wat zonnebloemolie. Snijd de roquefort in drie stukken en leg het eerste stuk op het folie, sla het folie om de roquefort en rol met de deegroller de kaas op maat voor de komkommer.

Rol zo ook de andere stukken roquefort uit en beleg de komkommerplakken ermee. Rol de komkommer op en leg met de eindkant naar beneden op een bord, dek af en zet in de koelkast. Snijd de rolletjes komkommer met een warm scherp mes door en leg ze met de snijkant naar boven op een serveerschaal. Strooi er walnoten naast en druppel er wat honing over. Leg er wat dille op en serveer direct.

komkommer

Wijntip van Nicolaas: Crémant

In romans waarvan de pagina’s vergeeld en verdord verwaaid zijn in de herfst, savoureerden deftige lieden een glaasje sherry bij het kraken van walnoten. Nu drinkt nog slechts een enkele artritische tante en zwaargetatoeëerde kok nog sherry. Voor de andere gasten schenken we deftig mousserende wijn. Uit Marsigny, vlak naast de Champagne. Een blanc de noirs, een witte wijn van de donkere druiven pinot noir en gamay, vrolijk geurend naar nootjes.
Marsigny, crémant de bourgogne, blanc de noirs, € 9,99 (Jumbo)

Meer zomerse recepten staan in Zin 8. Nu in de winkel of hier te bestellen.

Recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten