BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Trend: restaurants met alléén maar ei, of avocado, of rauwe vis

Trend: restaurants met alléén maar ei, of avocado, of rauwe vis

Dit levert in ieder geval wel mooie plaatjes op!

De nieuwst trend in restaurants is van één ingrediënt verschillende variaties maken. Zo zijn er al tenten gewijd aan het ei, de avocado en de cheviche. Dat laatste is Latijns-Amerikaanse rauwe vis.

Ei, sorry, oeuf

De meesten houden wel van een uitsmijtertje op z’n tijd, of een drieminuten-eitje bij het ontbijt. Maar er is sinds kort ook in Amsterdam een restaurant dat alléén maar eieren serveert, dat heel sjiek Oeuf heet, op z’n Frans.
Ze hebben er niet alleen eier-ontbijt, maar ook voor het diner. Bijvoorbeeld het heerlijke gerecht Shakshuka, in een pannetje met geroosterde paprika. Verder hebben ze ook ‘normale’ gerechten zoals salades en burgers, maar daar zit dan altíjd een ei bovenop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wakey wakey! My new favorite breakfast spot in the neighborhood! #truffles #igersamsterdam

Een bericht gedeeld door Gaby Pian (@forkmyknife) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Avocado

Voor het restaurant The Avocado Show in de Amsterdamse Pijp, stond vanaf het begin altijd al een rij. Ze serveren er… avocado in allerlei hoedanigheden. De groene vrucht is favoriet bij veel foodbloggers, die hem vooral kiezen vanwege de kleur. De gerechten die de Avocado Show maakt zijn dan ook behoorlijk fotogeniek. Ze serveren hem met bloemetjes en mooie blaadjes sla en komen zo inderdaad goed over op de foto. Goed voor de populariteit van het restaurant dat onlangs zijn derde filiaal opende in de hoofdstad.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Important life decisions in the making! 💥 The French Florentine (left) or the Smokey Salmon (right)? 🤤

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Rauwe vis

Mochten de avocado’s en eieren je neus uitkomen, dan is er nog een mono-restaurant waar we wel blij van worden. Het heet Sjevietshe, naar de fonetische uitspraak van cheviche. Dit is ingemaakte rauwe vis, die vooral wordt gegeten in Spaanstalige landen in Latijns-Amerika. Het zijn overigens kleine hapjes, maar gelukkig kun je er ook gebakken kabeljauw en frietjes bestellen.