De aubergine is superveelzijdig. Maar er soep mee maken, doen niet veel mensen… Wij delen het recept met je. Voorgerecht (4 personen) bereiden ± 55 min
Ingrediënten
60 g roomboter
3 tenen knoflook, fijngesneden
3 middelgrote uien, fijngesneden
1 l gevogeltebouillon (van bouillontablet)
15 g lavas*, blaadjes fijngesneden
400 g aubergines, in kleine blokjes gesneden
10 g bieslook, fijngesneden
evt. geroosterde plakken aubergine, voor erbij
Bereiding
Verwarm de roomboter in een ruime pan op middelhoog vuur, laat niet bruin worden. Voeg de knoflook en uien toe en laat dit 10-15 min. zachtjes smoren. De uien moeten goudbruin worden, zo zijn ze wat zoeter. Voeg de bouillon, lavas en aubergines toe en laat de soep nog 20-25 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en evt. wat zout. Pureer de soep grof, er mogen nog stukjes inzitten. Schep de soep in borden en strooi er bieslook op.
* Lavas of maggikruid is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels. Of koop een plantje bij het tuincentrum. Vervang evt. door selderij.
In Zin 10 staan nog meer héérlijke recepten. Je koopt dit nummer nu in de winkel of bestel hem online.
Recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten