Dat rood vlees in combinatie met fris zoet heerlijk is bewijst deze biefstuk met bramensaus. Wij delen het recept met je.
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 30 min
Ingrediënten
4 biefstukken à 125-150 g
2 el roomboter
bramensaus
1 middelgrote ui, fijngesneden
4 el rode wijnazijn
12 witte peperkorrels, geplet
100 ml rundvleesbouillon
50 ml rode port
2 el rode vruchtenjam
150 g bramen
1 tl worcestersaus
sap en fijngeraspte schil van 1 (bio)sinaasappel
Bereiding
Kook de ui, azijn en peperkorrels in een steelpan tot tweederde in. Voeg de bouillon, port, jam, 6 bramen, worcestersaus, sinaasappelrasp en het sap toe en laat 20 min. zachtjes koken.
Bak de biefstukken naar wens rood of rosé en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat ze 5 min. rusten op een plank losjes afgedekt met aluminiumfolie.
Blus de aanbaksels van de biefstuk af met de saus en kook nog 1-2 min. kort. Voeg de rest van de bramen toe aan de saus en kook nog 1 min. Serveer de biefstukjes met de saus.
In Zin 10 staan nog meer héérlijke recepten. Je koopt dit nummer nu in de winkel of bestel hem online.
recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten