BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Lekker om te volgen: deze expert weet precies hoe snacks smaken.

Lekker om te volgen: deze expert weet precies hoe snacks smaken.

Als je dan snackt, dan kun het beter een beetje goed doen.

Deze Eke Bosman noemt zichzelf ‘snackspert’. Dat is hij ook, want bijna elke nieuwe snack die er op de markt verschijnt, recenseert hij. Handig om te weten als je bijvoorbeeld bij de Burger King staat en misschien je tanden wilt zetten in hun broodje frikandel, of in de supermarkt met een broodje frikandel in je handen staat om mee te nemen voor de lunch. Want als je dan toch ongezond eet, dan kun je dat beter een beetje goed doen. Net als een echte culinair recensent geeft Eke ook sterren aan de gerechten en hij schrijft er ook nog heel grappige stukjes bij.

Bijvoorbeeld voor de nieuwe frikandelburger van de Burger King

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Er is in tijden niet meer zo’n grote lancering van een snack geweest als nu. De Burger King komt met de frikandel speciaalburger (ze noemen het zelf FreaKINGdel Burger maar daar ben ik het gewoon niet mee eens) en ik moet zeggen: dit is bij voorbaat al hét antwoord op de McKroket van de McDonald’s. Eindelijk doet een groot fastfoodketen iets met frikandel. Want de frikandel is net zo belangrijk in je leven als een hart: je kunt niet zonder. De frikandel speciaalburger is eentje met gesneden (1,5) frikandel, een stukje ui (niet op de foto, wel op het vlees) en wat mayonaise en curry. Zoals een frikandel speciaal hoort te zijn. Eenmaal besteld bij de Burger King kon ik niet wachten om ‘m in m’n mond te stoppen, maar dat duurde even want het is typisch Burger King dat het wéér erg lang moet wachten tot je je bestelling krijgt. Overigens moest ik dit ook zeggen van een volger die me in de zaak aantikte, dus bij deze: graag gedaan. Eenmaal afgeleverd pak ik ‘m uit en zie ik het genot. Een tikkeltje aangebrand aan de voorkant, dat wel, maar mijn haar zit ook weleens niet goed (of het is in de fik gegaan) en zie ik eruit alsof ik een kater heb en tóch willen mensen nog steeds met mij omgaan. De rest is gelukkig niet aangebrand, dat scheelt weer. Het gaat immers om de smaak. Die is dikke prima. Echt niks mee aan de hand, al mogen er nog wel een paar ringetjes ui bij, één dikke is niet genoeg. Maar het is voor de rest echt een lekkere frikandel speciaal, maar dan als burger dus. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is-ie gewoon een dikke 4 sterren waard. Het is altijd leuk om iets waar ontzettend over wordt gehyped af te kraken, maar hier kan ik niet negatief zijn. Dit is serieus lekker, vooral voor die prijs. Chapeau! ⭐️⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: Burger King 📱: @burgerkingnl 💰: 1,95 euro

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De kipkroket

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hebben tegenwoordig in Nederland de allergekste kroketten, denk aan oesterzwamkroketten, wild zwijnkroketten, straks krijgen we nog Haribo-kroketten! Maar het gekke is dat de FEBO een nieuw kroketje heeft gelanceerd en die is helemaal niet zo raar: een kipkroket. Ja, je leest het goed! Eigenlijk zie je nergens anders kipkroketten en dat is frappant, want ragout van kippenvlees is gewoon ook heel erg lekker. Vooral als het van de FEBO komt, want dat is de Matthijs de Ligt onder de krokettenmakers. Verwacht dus het vertrouwde krokantje laagje en een heerlijke kruidige smaak van binnen. Al heb ik één minpunt: geen idee wat voor saus daarbij moet. De medewerker kon me er ook niet bij helpen. Mosterd combineert niet zo lekker met kipragout, mayonaise komt wel dicht in de buurt van een fijne combinatie. Of misschien weet jij het beter. ⭐️⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: FEBO, Amsterdam 📱: @febo.nl 💰: 2 euro

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bitterballen op het strand

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is helaas niet meer zó warm dat je na één keer een frikandel heffen gelijk zweet onder je oksels hebt maar mocht het binnenkort weer ontzettend warm worden, dan kan ik – ondanks dat ik geen strandexpert ben bah – Timboektoe in Wijk aan Zee van harte aanraden. Waarom? De ligging, de plek, lekker windje, niet al te veel irritante mensen die zich gaan gedragen als Australiërs omdat ze daar een keer zijn geweest en nu álles weten over surfen en 1x per week je haren wassen. Nee, het heeft een relaxte vibe. Ik heb daar groene curry-bitterballen gehad en een burger, maar ik waarschuw je alvast: het was best duur. ——————————————— Goed: de bitterballen zijn lekker, maar de pikante mangodip valt zwaar tegen. Te waterig, helemaal niet pittig, weinig smaak. Nee, die saus mag je wat mij betreft weggooien. De bitterballen daarentegen niet, die smaken ontzettend goed en mede daardoor krijgt het uiteindelijk een krappe voldoende. ⭐️⭐️⭐️ ——————————————— De burger heeft een iets te hard broodje, maar de kwaliteit van vlees is echt heel goed. Lekkere plakken bacon, geen chemische cheddar, prima augurken, ga zo maar door. En die frietpatatjes, ja, die doen me denken aan België. Echt heerlijk knapperig, zo hoort het. Alleen die prijs van 18 euro vind ik echt veel te hoog, vooral omdat de ingrediënten niet al te duur zouden, moeten, kunnen, (kies één van de drie werkwoorden) zijn. Een ster eraf wegens het prijskaartje. Zal ze leren. ⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: Timboektoe, Wijk aan Zee 📱: @timboektoebeach 💰: 7,50 euro voor bitterballen, 18(!!) euro voor de burger

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het frikandelbroodje

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Niet Roodkapje, Doornroosje of Sneeuwwitje vind ik het mooiste sprookje dat er bestaat, maar het sprookje Mitchell uit 4HAVO en zijn frikandelbroodje en energydrankje. Een betere bestaat niet, geloof me nou maar. Ik ben laatst weer eens naar de Plus geweest en herinnerde me dat ik nooit hun frikandelbroodje heb geproefd! En ik moet eerlijk bekennen: dat is best zonde, want hij is gewoon top. Ik moet zeggen dat ik die van de Albert Heijn de lekkerste vind, maar die van de Plus komt in de buurt. Een beetje de Joop Zoetemelk van de frikandelbroodjes, als je begrijpt wat ik bedoel. Of zeg maar het Nederlands elftal op het WK van de frikandelbroodjes, om het nog duidelijker te maken. De onbetwiste tweede. Het deeg is goed, de frikandel is nog lekker warm en de hoeveelheid curry is dik in orde. Dikke prima! ⭐️⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: Plus 📱: @plussupermarkt 💰: 1,09 euro

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."