BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Zelf bonbons maken is wel erg leuk!

Zelf bonbons maken is wel erg leuk!

En de moeilijkheidsgraad valt reuze mee.

Zelf bonbons maken is echt leuk maar ook gevaarlijk want in dezelfde moeite heb je er best veel! Wij vertellen je hoe je deze lekkere chocoladerondjes met pistaches en bramen maakt.
Bonbons (30-40 stuks) bereiden ± 30 min | koelkast ± 4 uur

Ingrediënten

100 g bramen, gepureerd
100 g boter
250 g pure chocolade, in stukjes
2 el crème de cassis (slijter)
50 ml mascarpone
30-40 mooie bramen
30-40 pistachenoten

ook nodig: pralinecups (papieren of aluminium cupjes voor bonbons)*

Bereiding

Pureer de 100 g bramen en roer ze door een zeef, druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de bramenpuree met de boter en chocolade in een hittebestendige kom en zet die op een pan met een laagje zacht kokend water (zorg ervoor dat het water de kom niet raakt). Laat de chocolade en boter smelten en roer tot goed gemengd. Laat het mengsel tot dik vloeibaar afkoelen en roer er dan de crème de cassis en mascarpone door.
Zet de cupjes in een mini-muffinvorm of op een plaatje dat de vriezer in kan. Schep ze driekwart vol met het chocolademengsel, leg er dan een braam op en schep er nog wat van het mengsel op.
De chocolade gaat, wanneer je met het laatste cupje bezig bent, al een beetje opstijven. Leg voordat de chocolade helemaal hard is op elk cupje een pistachenoot. Laat de bonbons in 3-4 uur in de koelkast opstijven.

* Pralinecups zijn in ruim gesorteerde keukenspeciaalzaken te koop.

bonbons

In Zin 10 staan nog meer héérlijke recepten. Je koopt dit nummer nu in de winkel of bestel hem online.

recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski. productie: Trudelies Schouten