Rodekool steaks gerookt, gemarineerd en geroosterd
Geef aan groenten een diepe smaak en je hebt iets heel bijzonders!
Zoek je een origineel voorgerecht? Wat dacht je van deze rodekool steaks. Wij delen het recept met je:
Rodekool steaks gerookt, gemarineerd en geroosterd
voorgerecht (4 personen). bereiden ± 20 min | roken ± 5 min | oven ± 25 min
Ingrediënten
1 rodekool (± 500 g)
30 ml appelazijn
30 ml walnootolie
1 teen knoflook, geperst
snufje kruidnagel
50 g walnoten, grof gehakt
4 el peterselie, fijngesneden
crème fraîche, voor erbij
ook nodig: rookpan of afsluitbare wok met passend rekje erin, 1 el rookmot,
aluminiumfolie
Bereiding
Snijd de rodekool in plakken van ± 1 cm. Laat het steelgedeelte zoveel mogelijk zitten, dan valt de kool niet uit elkaar. Leg de rookmot in de rookpan of wok en dek af met aluminiumfolie. Plaats het rekje en leg de koolplakken erop. Sluit de rookpan. Zet het vuur hoog en wacht tot het rookt. Rook de plakken ± 5 min.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Meng de appelazijn, olie, knoflook en kruidnagel met wat peper en zout. Neem de rodekool uit de rookpan en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Schep het appelazijnmengsel over de kool en laat 5 min. intrekken. Draai de steaks om en bak in het midden van de oven in ± 25 min. gaar en knapperig aan de randjes. Verdeel de kool over de borden, bestrooi met peterselie en walnoten en druppel er wat olie over. Geef de crème fraîche erbij.
Meer lekkere recepten staan in Zin 11. Nu in de winkel of bestel het nummer online.
Recept: Dosia Brewer, Merijn Tol, Trudelies Schouten. fotografie: Alan Jensen. styling: Cyn Fernandus. bereiding: Merijn Tol