BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Inmaken is hip (net als Oma, maar dan net even anders)

Inmaken is hip (net als Oma, maar dan net even anders)

Niet alleen lekker, maar ziet er ook prachtig uit!

Courgettes, appels, peren en pompoenen zijn er nu zo veel, dat er bijna niet tegenop valt te eten. Gelukkig hebben we een methode uit Grootmoeders tijd om al dat lekkers te bewaren: inmaken. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, maar al die potjes met gekleurde groenten zien er ook nog eens heel erg lekker uit.

Oude technieken

Wie wil weten hoe, kan een kookboek pakken. Inleggen, fermenteren, zouten en drogen zoals onze grootmoeders deden, zijn namelijk helemaal ‘in’. Zo is er nu het boek Olie, azijn, zout & zuur van Johan Björkman waarin al deze technieken aan de orde komen. Maar op zich kom je met een beetje googelen ook al een heel eind als je wilt weten hoe groenten in te maken in zuur of pompoen tot chutney.
Geen zin om het zelf te doen? Er zijn ook allerlei winkels waar je al ingemaakte groenten kunt kopen, zoals het Amsterdamse zoet en zuurwinkeltje van augurkenfabrikant Kesbeke, die graag experimenteert met kruiden en groenten in olie en azijn.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zo’n stapel potten ziet er prachtig uit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

K O K K E R E L L E N . Vandaag stond bij mij in het teken van kokkerellen! Een heleboel oogst heb ik kunnen omtoveren tot heerlijke dingen! De paprika’s op olie gezet, zelf chilisaus gemaakt, druivenjam (wel 3 potten😏) en een lekkere pot quacamole! Gewoon omdat het kan ! Ik ben de hele middag in de weer geweest en heb weer veel geleerd! Van de week heb ik heerlijke pastasauzen gemaakt, daar ga ik er nog maar wat meer van maken , want die was echt heerlijk! . Heerlijk om te kunnen koken en te spelen met smaken! Ik word er steeds beter in! De weckketel staar nu hoog op mijn verlanglijstje! . Volgend jaar hoop ik te beginnen met het verkopen van ons eigen gemaakte jam,sauzen,zoet/zure groenten Etc. Etc.😏👌 . #greenworld #voedselverspillingiszonde #lekkereten #cooking #eten #inmaken #zelfgemaaktespullen #wecken #oppotten #allotment #greenlife #groenleven #potager #eigengroenteenfruit #boerinnenleven #366dagenetenuiteigentuin

Een bericht gedeeld door Renee’s Greenies🌵🌱🌿 (@reneesgreenies) op

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Augurken, maar dan net anders

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Nog meer mooie potjes.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."