Voor alles is tegenwoordig en dag, dus ook voor onze lievelingsgroente boerenkool. Sinds drie jaar is 24 oktober dus Nationale Boerenkooldag. Een goede dag dus om een stamppotje op tafel te zetten. Overigens doen kwekers dat om de verkoop van groenten een boost te geven.
Wij willen vorst
Wel jammer dat 24 oktober als datum is gegeven, want de vorst is nog niet over heel veel boerenkoolstruiken heen gegaan. Door het bevriezen ‘breken’ de celwanden en komt de smaak ‘los’. Hierdoor zou de boerenkool iets van zijn bitterheid kwijtraken.
Gezond
Boerenkool is supergezond: er zit heel veel vitaminen en vezels in. Vandaar dat ook superfoods-adepten de groene groente in de blender stoppen om er een groene smoothie van te maken. Daarbij zijn er ook allerlei recepten voor het roerbakken van boerenkool of om er salades van te maken.
Toch haalt dat het niet bij de echte boerenkool. Gewoon die met met spekjes, een kuiltje jus en rookworst. En het allerliefste eten we daar dan ook nog een augurkje bij en mosterd voor bij de worst.
We vonden op Instagram trouwens nog wel deze serveertip.
Dit bericht bekijken op Instagram
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."