Heimwee naar babi pangang en nasi met een spiegelei
Lekker eten bij het Chin. Ind. Spec. Rest.
Weet je nog? Dat de enige keer per jaar dat je uit eten ging, dat bij de Chinees was? Dat die om een of andere reden altijd werd afgekort tot Chin. Ind. Spec. Rest.? En dat je daar dan kon kiezen uit babi pangang, foe young hai en koe you loek? En dat je dan zo veel van ging eten dat je het gevoel had te ontploffen?
Klassieke Chinees verdwijnt
De plek van de ‘klassieke’ Chinees wordt razendsnel ingenomen door all you can eat sushi-restaurants, zogenaamde wereldrestaurants en niet te vergeten plekken waar ‘live’ wordt gewokt. Je zou er haast weer zin in krijgen in babi pangang met bami. Met sambal erbij én een kalender voor op de WC.
Voor wie het jammer vindt dat deze restaurants zijn verdwenen, kan het boek kopen van Mark van Wonderen, die de overgebleven restaurants op de meest wonderlijke plekken heeft gefotografeerd.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Maar we vonden er ook nog een paar op Instagram…
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dit bericht bekijken op Instagram
Downtown #Marknesse. Mijn geboortedorp, 50 jaar later. #chinindspecrest
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
En je kunt nog steeds aan de foe young hai…
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."