Lekkerbekken aan tafel
Dat wordt smullen met deze gevulde kalfsrolletjes!
Deze Italiaanse vinkjes zijn superfeestelijk! Lees hieronder hoe je ze maakt.
Gevulde kalfsrolletjes met kalfsgehakt, parmaham en salie
hoofdgerecht (4 personen)
voorbereiden ± 20 min | stoven ± 25 min | bereiden ± 10 min<
Ingrediënten
4 dunne kalfsschnitzels à 75 g
4 plakjes parmaham
2 takjes salie
200 g kalfsgehakt
2 tl kappertjes
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
150 ml marsala
75 ml kalfsfond
Voorbereiding (1 dag van tevoren)
Sla de schnitzels eventueel platter met de vleeshamer. Leg op elke schnitzel een plakje ham en een blaadje salie. Meng het gehakt met de kappertjes en 1 el van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vorm rolletjes van het gehakt en leg op de schnitzels. Rol de schnitzels rond het gehakt op en bind vast met keukentouw. Verhit in een braadpan de rest van de olijf- olie. Bak de schnitzels in 4 min. bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de sjalot 2 min. Schenk de marsala en kalfsfond erbij en breng tegen de kook. Leg de kalfsrolletjes terug in de pan. Voeg ook de rest van de salie toe en stoof het vlees heel zachtjes afgedekt in 25 min. net gaar. Laat afkoelen en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Bereiding (10 min. van tevoren)
Breng de rolletjes langzaam tegen de kook aan en kook ze nog 5 min. heel zachtjes zodat ze warm worden. Neem de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot iets dikker inkoken. Leg de kalfsrolletjes op een schaal en schep de marsalasaus erover. Lekker met kleine spruitjes en een kleine portie verse lintpasta, bijv. tagliatelle of tagliolini.
Meer lekkere recepten staan in Zin 12. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.
Recept, styling & bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten