Vijgen uit de oven zijn zalig
Wij vertellen hoe je dit nagerecht maakt
Vijgen met honingcrumble & tijm & brie de Meaux
Het puntje brie kun je ook weglaten als je het te veel van het goede vindt
nagerecht (4 personen)
voorbereiden ± 10 min | oven ± 25 min | bereiden ± 5 min
Ingrediënten
50 g bloem
3 el suiker
25 g boter
rasp van ½ (bio)sinaasappel + 2 tl van het sap
2 el honing
8 hele vijgen
1 tl verse tijmblaadjes
200 g brie de Meaux, op kamertemperatuur, in puntjes gesneden
Voorbereiding (ochtend van tevoren)
Kneed met de vingertoppen van de bloem, suiker, boter, sinaasappelrasp en het -sap en 2 tl van de honing een kruimelig deeg. Snijd de vijgen kruislings in en druk ze iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal en verdeel de resterende honing over de ingesneden vijgen. Strooi het kruimeldeeg in de vijgen, bestrooi met wat tijm. Zet de vijgen tot gebruik afgedekt koel weg.
Bereiding (35 min. van tevoren)
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de vijgen 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de kruimels goudbruin en krokant zijn. Zet de vijgen op 4 borden. Leg er een puntje brie bij.
Meer lekkere recepten staan in Zin 12. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.
Recept, fotografie, styling & bereiding: Studio Philippi. bewerking: Trudelies Schouten