Hoe je deze zalmforel met laurier-zuurkool maakt lees je hieronder.
hoofdgerecht (4 personen). Bereiden ± 25 min | oven ± 20 min
Ingrediënten
500 g zalmforelfilet zonder vel, in 4 stukken
2 el olijfolie
ook nodig: ovenschaal, ingevet, en evt. aardappel-pastinaakpuree, voor erbij
laurier-zuurkoolkorst
200 g zuurkool*
½ teen knoflook, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
40 g oude kaas, geraspt
1 el roomkaas
¼ – ½ tl gemalen laurier
2 el paneermeel
olijfolie-kappertjessaus
40 ml olijfolie
½ teen knoflook
30 g kappertjes, afgespoeld en drooggedept
6 el witte port
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de korst behalve het paneermeel goed. Kruid de stukken zalmforel met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel erover en bestrooi met paneermeel. Bak de zalmforel 15-18 min. in de oven tot het korstje knapperig is en de zalmforel nét gaar.
Verwarm intussen voor de saus de olijfolie op laag vuur met de knoflook. Laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de kappertjes, port en een flinke snuf peper toe en laat heel zacht enkele minuten bruisen. Laat iets afkoelen.
Neem de vis uit de oven, verdeel over de borden en schep de saus erbij. Lekker met smeuïge aardappelpuree met pastinaak erdoor.
* Zuurkool uit het vat is meestal milder van smaak, die hoef je niet af te spoelen. Proef vacuümverpakte zuurkool altijd eerst voor. Maak eventueel minder zuur door hem af te spoelen.
Recept: Kirsten Eckhart. fotografie: Eric van Lokven. styling: Jet Krings. bereiding: Jacqueline Pietrowski
Meer lekkere recepten staan in Zin 3. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.