Deze kippendijen met aubergine & kruidenpangrattato zet je zo op tafel!
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 20 min | oven ± 25 min
Ingrediënten
6 el olijfolie
4-6 kippendijfilets
4-6 takjes rozemarijn
400 g gepelde tomaten (1 blik)
2 tenen knoflook
2 aubergines, in stukken
1 snee (oud) wit casinobrood
2 tl gedroogde oregano
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Vouw de kippendijfilets open, leg er een takje rozemarijn in en klap weer dicht. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak ± 3 min. per kant. Pureer intussen met de staafmixer de tomaten met het vocht en 1 teen knoflook. Breng op smaak met zout. Schenk de saus in een lage, wijde ovenschaal. Leg de kippendijfilets in de tomatensaus.
Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de aubergines in 5-6 min. rondom bruin. Maal in de hakmolen van de staafmixer het brood tot kruim. Hak de laatste teen knoflook zeer fijn. Meng de laatste eetlepel olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak door het broodkruim.
Leg de aubergine bij de kippendijfilets. Bestrooi met het broodkruim. Bak 20-25 min. in de oven, tot de kip gaar is en het broodkruim krokant en goudbruin. Serveer met een gemengde groene salade.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Meer lekkere recepten staan in Zin 3. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.