Lekker (vegatarisch) soepdiner
Thaise doperwten-kokossoep met peultjes en basilicum
Currypasta, kokosmelk, doperwtjes en je bent al bijna in Bangkok. De finishing touch is de Thaise basilicum.
Thaise doperwten-kokossoep met peultjes en basilicum
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 25 min
Ingrediënten
100 g jasmijnrijst
70 g pittige groene currypasta*
2 blikken kokosmelk à 400 ml
1 stengel citroengras, gekneusd
400 g verse doperwten
400 g peultjes of paksoi
handvol (Thais) basilicumblad, grof gesneden
2 el rijstolie
evt. naanbrood, voor erbij
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta zachtjes, tot de aroma’s goed vrijkomen.
Schenk de kokosmelk in de pan. Vul de lege blikken nogmaals met water en schenk ook in de pan. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de erwten en de peultjes toe en kook de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng de soep hoog op smaak met zout.
Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de soep erop. Voeg de basilicum toe. Geef evt. naanbrood bij de soep.
* Groene currypasta – te koop bij de supermarkt – kan per merk behoorlijk in scherpte verschillen. Begin met wat minder, je kan later meer toevoegen. Wil je een gluten- en lactosevrije variant, ga dan naar een biologische winkel.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
In Zin 4 staan nog meer lekkere recepten. Dit nummer lees je met deze aanbieding héél voordelig.