Lekker, gezond en licht! En door de mooie kleuren en de combinatie met burrata ook een feest voor het oog.
Vega-pakketje met snijbiet, burrata & saffraan-tomatenolie
hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 10 min | oven ± 20 min
Ingrediënten
1 courgette
4 tomaten
1 gele puntpaprika
8 takjes tijm
150 ml droge witte wijn
2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
1 à 2 half-zongedroogde tomaten op olie (pot)
handvol jong snijbietblad*
2 bollen burrata à 150 g, uitgelekt
50 ml olijfolie extra vierge
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de courgette, tomaat en paprika in grove stukken en verdeel over 4 royale vellen bakpapier. Leg de tijm op de groenten en schenk de wijn erbij. Bestrooi met zout en peper naar smaak en vouw goed dicht tot pakketjes. Bak de groentepakketjes 15 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn. Verwarm de olijfolie en voeg de saffraan toe. Doe de olie met de zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer het glad met de staafmixer. Leg de pakketjes op de borden en open ze voorzichtig. Verdeel het snijbietblad en de burrata over de pakketjes. Schep de saffraan-tomatenolie erover.
* Een zakje jong snijbietblad of babysnijbiet of -chard koop je in het seizoen bij sommige supermarkten (koelvak), op veel markten, bij landwinkels of bij groentewinkels
TIP Olie over? De saffraan-tomatenolie is ook lekker bij een kaasquiche of over pure, gestoomde groente
Meer lekkere recepten staan in Zin 5. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten