Weer eens wat anders, zo’n mooi blank stukje kip. Lekker klassiek met witte wijn, boter en sjalot.
Scharrelkip-venkelpakketje met peterselieboter
hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 10 min | oven ± 25 min
Ingrediënten
700 g venkel
2 sjalotten
4 scharrelkipfilets
3 el fijngesneden peterselie
200 ml witte wijn
evt. gepofte aardappels, voor erbij
75 g zachte boter
Voorbereiding
Maak de pakketjes de avond van tevoren al klaar en bewaar ze in de koelkast. Schuif ze de volgende dag direct uit de koelkast in de oven en reken op 5 extra ovenminuten.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 4 stukken stevig aluminiumfolie neer van 40-50 cm lang. Leg op elk een vel bakpapier. Snijd de venkel en de sjalotten in reepjes en verdeel over de stukken bakpapier. Leg er de kipfilets op. Prak de peterselie door de zachte boter en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de peterselieboter over de kipfilets. Bestrooi evt. met nog wat zout en peper naar smaak. Vouw het bakpapier met de aluminiumfolie iets omhoog en schenk de wijn in de pakketjes. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht. Leg ze op de bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en stoom de pakketjes in 25 min. gaar. Leg de pakketjes op 4 borden en laat iedereen zijn eigen pakketje openen en genieten van de heerlijke geur die vrijkomt. Lekker met een gepofte aardappel.
Meer lekkere recepten staan in Zin 5. Nu in de winkel of bestel dit nummer online.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi