BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
‘Van koken word ik blij’

‘Van koken word ik blij’

Wij spreken Sacha de Boer en ze deelt haar favoriete zomerrecept

Koken, lekker eten en goede gesprekken spelen een grote rol in de jarenlange vriendschap van Sacha de Boer (hobbykok en fotograaf), Babs Assink (journalist) en Janine Smits (stylist). Samen maakten de drie het lifestyle kookboek Joie de Vivre, met schitterende foto’s en 60 recepten van topchefs. Sacha de Boer: “Janine en Babs ken ik alweer twintig jaar, we zijn de drie musketiers. Er ontstaat altijd iets nieuws als we samen zijn, we hebben goeie energie.”

Genieten

Sacha: “Ik eet vrijwel altijd gezond. Het hoeft niet per se light te zijn, maar wel uit verse ingrediënten bestaan. Van koken word ik blij. Met Jacob Jan Boerma bracht ik eerder al drie kookboeken uit. Het hoeft niet zo ingewikkeld en niet altijd met heel veel ingrediënten, maar de basis moet goed zijn. Mijn favoriete zomerrecept uit Joie de Vivre? Dat is nog lastig kiezen want er zijn er zoveel, maar ik vind de meloensoep heel fris en verrassend.”

Heerlijk voor warme dagen

Meloensoep met watermeloen, limoen, munt en frambozen

1 galiameloen
150 ml yoghurt
50 ml kwark
1 takje munt
sap en rasp van een ½ limoen
1 schijf watermeloen van ca. 2 cm dik
1 bakje frambozen

meloensoepMaak de meloen schoon door de schil en de zaadlijsten goed te verwijderen. Snijd hem in stukken. Doe deze in de blender met de yoghurt, kwark, 1 blaadje munt en het limoensap. Zeef de vloeistof daarna en zet tot gebruik koud weg. Snijd de watermeloen in blokjes. Schik deze in diepe borden. Leg de frambozen ertussen. Bestrooi het geheel licht met zeer fijn gesneden munt en limoenrasp. Giet de koude meloensoep in de borden en serveer direct.

Winnen!

Het hele interview met Sasha lees je in Zin 8. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je online. Het recept komt uit: Joie de vivre, Ode aan de Franse keuken, (uitgeverij Terra, € 29,99). Hier maak je kans op een gratis exemplaar.

Foto boven komt uit Joie de vivre, Sacha de Boer