BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Deze rolletjes zijn feestelijk en lekker!

Deze rolletjes zijn feestelijk en lekker!

Rolletjes met garnalen, ham, courgette, bimi of zalm

Lekker seventies en altijd feestelijk, deze rolletjes. Maar dan op z’n 2020. Wij vertellen hoe je ze maakt!
Hapjes (steeds 8-10 stuks). Bereiden ± 10-25 min

Rijstrolletje met garnalen

Snijd 6 blaadjes ijsbergsla, de partjes van 1 ontvliesde grapefruit, 50 g cashewnoten en 8 muntblaadjes klein. Bak 8 grote rauwe, gepelde garnalen in 1 el olie met 1 geperste knoflookteen 4 min. Blus met 2 tl vissaus en 1 el grapefruitsap. Week 8 kleine rijstvellen en vul met de garnalen en de salade. Serveer met chilisaus.
Variatie: Vervang rijstvellen door radicchio-blaadjes en gebruik reepjes komkommer in plaats van sla.

Asperge-parmahamdippers

Kook 8 groene asperges in 2 min. beetgaar. Spoel ze onder koud water af. Snijd 2 plakjes rauwe ham in 4 stroken en wikkel die rond elke asperge. Meng 100 ml mayonaise met de rasp en het sap van ½ (bio)limoen en peper. Serveer met de asperges.
Variatie: Vervang de ham door gerookte heilbot.

RolletjesPastarolletjes met bimi

Rooster 8 bimi met 2 el olijfolie, ¼ tl chilivlokken en zeezout 15 min. in een ovenschaal op 200°C. Besprenkel 2 gekookte lasagnevellen met olijfolie. Halveer in de lengte en de breedte. Rol er steeds 1 met ½ el geraspte pecorino bestrooide bimi in en besmeer met chiliolie uit de ovenschaal.
Variatie: Vervang de bimi door geroosterde repen rode of gele paprika en gebruik groene lasagnebladen.

Courgette-mozzarellarolletjes

Snijd 1 courgette in 8 dunne plakken, bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en gril ze 3 min. Roer een dressing van sap en rasp van 1 (bio)limoen, 1½ el olijfolie en ½ el fijngesneden jalopeñopepers samen. Snijd 1 bol mozzarella in 8 plakken. Wikkel steeds een plakje mozzarella met 1 tl dressing en ½ tl gehakte geroosterde hazelnoten in een courgetteplak.
Variatie: Vervang de courgette door aubergine en de hazelnoten door lente-ui.

Nori-rolletjes met zalm en zure komkommer

Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking 125 g sushirijst. Snijd ½ komkommer in luciferreepjes. Marineer 15 min. in ½ el zout, 1 el honing, 1½ el rijstazijn en 1 el fijngesneden dille. Halveer 6 norivellen. Vul met sushirijst, 2 jonge spinazieblaadjes, zure komkommer en ½ plakje gerookte zalm. Rol op, snijd doormidden en bestrooi evt. met zwarte sesamzaadjes (toko).
Variatie: Vervang de zalm door reepjes geroosterde portobello.

Meer lekkere hapjes staan in Zin 8. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je online.

Recepten Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. fotografie: Eri van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Eke Mariën, Goran Todorovic, Samantha Kooyman. productie: Dosia Brewer