BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Lekkere lepeltjes!

Lekkere lepeltjes!

met kippenlevertjes, paté, zalmtartaar of roomkaasmousse

Vaarwel toastje en broodje, hallo lepeltje. Het is clean en decoratief, én je kunt er ook lekker veel van op. Zo maak je deze lepeltjes met kippenlevertjespaté, zalmtartaar of roomkaasmousse:

hapjes (steeds 8-10 stuks)
bereiden ± 10-25 min

Kippenlevertjespaté met 3 toppings

Fruit 1 gesnipperde sjalot en 1 uitgeperste teen knoflook in 30 g boter glazig. Voeg 150 g schoongemaakte kippenlevertjes toe en bak ze net gaar. Blus af met 2 el cognac en bestrooi met zout en peper. Pureer het uitgelekte afgekoelde mengsel met 2 el crème fraîche tot een smeuïge paté.
Toppings: 1 Beleg met wat waterkers + bedruppel met sesamolie + bestrooi met sesamzaad 2 Beleg met plakjes vijg + wat rucola + bestrooi met licht geroosterd amandelschaafsel 3 Beleg met blokjes avocado gemengd met korianderblad, olijfolie, limoensap en za’atar + garneer met flinterdunne reepjes rode peper.

lepeltjesZalmtartaar met 3 toppings

Hak 125 g verse zalmfilet met een scherp mes in stukjes. Meng de zalm met 1½ el citroensap, ½ el fijngeknipte bieslook en zout en peper naar smaak. Laat de vis ± 2 uur marineren in de koelkast.
Toppings: 1 Plukjes zeewiersalade + reepjes ingemaakte gember (toko) 2 Saffraanmayonaise (week 10 saffraandraadjes in ½ el sinaasappelsap en klop door 3 el mayonaise) + sliertjes komkommer + chiazaad. 3 ¼ geschaafde venkel gemengd met 1 el rijstazijn + rucola-kers of tuinkers + kappertjes.

Roomkaasmousse met 4 toppings

Meng 100 g roomkaas met 50 ml geklopte slagroom, rasp van ½ schoongeboende (bio)citroen, 2 tl citroensap, ½ teen geperste knoflook en versgemalen peper.
Toppings: 1 Reepjes geroosterde rode paprika (pot) + plakjes zwarte olijf + basilicumblaadjes 2 Maïs met limoensap + fijngesneden rode ui + stukjes jalapeñopeper + korianderblad 3 Dunne partjes nectarine + geroosterde, gehakte pistachenootjes + fijngesneden muntblad 4 Flinterdunne plakjes radijs, groene pesto en geschaafde Parmezaan.

Meer lekkere hapjes staan in Zin 8. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je online.

Recepten Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. fotografie: Eri van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Eke Mariën, Goran Todorovic, Samantha Kooyman. productie: Dosia Brewer