BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
‘Millefeuille vind ik een van de mooiste desserts’

‘Millefeuille vind ik een van de mooiste desserts’

Maak ze zelf met dit recept van Sergio Herman

Duik de keuken in met niemand minder dan Sergio Herman. De Nederlandse sterrenkok die in Vlaanderen woont, opende kort geleden zijn nieuwste restaurant in Antwerpen, Le Pristine. Nu vast voor jou: een van zijn favoriete gerechten uit het kookboek Sobremesa, een culinaire rondreis door Ibiza. Waar wacht je nog op? Disfruta!

Millefeuille sobremesa

Sergio: “Millefeuille vind ik een van de mooiste desserts ter wereld. Omdat het best moeilijk is om aan een goede kwaliteit bladerdeeg te komen, heb ik in dit recept filodeeg gebruikt. Daarmee kan de millefeuille onmogelijk mislukken en krijg je gegarandeerd een zeer feestelijk en crispy dessert.”

nagerecht (4-6 personen)
bereiden ± 20 min | oven ± 15 min

Ingrediënten
5 vellen filodeeg
100 g poedersuiker
1 vanillestokje
150 g Griekse yoghurt
100 g mascarpone
150 g frambozenpuree
1 limoen, sap en rasp
8 el vanille-ijs
4 opgehoopte el frambozensorbet
3 el pistachenoten, fijngesneden
150 g rodevruchtenmix

Ook nodig: afsluitbare doos

MillefeuilleBereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de filodeegvellen royaal met circa 50 g poedersuiker. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet de grillstand van de oven aan en bak de filodeegvellen in 2-3 min. af. Blijf erbij, het kan snel gaan. Het filodeeg moet mooi glanzend en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen, breek in grove stukken en bewaar in een afsluitbare doos. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, de overige poedersuiker, het vanillemerg, 100 g frambozenpuree en het sap en de rasp van de limoen. Roer goed door.
Lepel de frambozencrème in een diepe kom. Meng het vanille-ijs met de overige frambozenpuree. Dresseer het vanille-ijs en de frambozensorbet grillig naast en over elkaar. Werk af met de pistachenoten en de rodevruchtenmix. Steek de stukken gekaramelliseerd filodeeg als een waaier in het ijs.

Sobremesa: het boek

Dit recept komt uit: Sobremesa; Recepten en verhalen uit Sergio’s Ibiza van Sergio Herman. In dit smakelijke kookboek vol mediterrane sferen geeft sterrenchef Sergio Herman een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met z’n allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen: dat is het Spaanse sobremesa. Creëer tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza.

Recepten & beeld: Sobremesa. Recepten en verhalen uit Sergio’s Ibiza van Sergio Herman (Carrera). In Zin 10, nu in de winkel, staan nog twee heerlijke recepten!