BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Zó klaar en smullen maar

Zó klaar en smullen maar

Heerlijke spinazie-tomaatcrêpe met ‘n eitje

Supergezond én feestelijk. Ik zeg: gewoon op maandag eten met een (klein) glas wijn erbij!

spinazie-tomaatcrêpe met ‘n eitje

hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 25 min

Ingrediënten
100 g bloem
1 ei
250 ml melk
600 g spinazie, gewassen
3 tomaten, in plakjes
4 eieren
ook nodig: 6 el olijfolie, 3 tenen knoflook, nootmuskaat

SpinazieBereiding

Klop een glad beslag van de bloem, het ei, de melk en een flinke snuf zout. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Schenk een kwart van het beslag in de pan en bak er in 1-2 min. per kant een mooi groot en goudbruin flensje
van het beslag. Laat op een bord glijden en bak zo nog 3 flensjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok de laatste 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat slinken en het vocht helemaal verdampen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit de ovengrill voor. Leg de flensjes op een grote ingevette bakplaat of neem 2 bakplaten. Leg de tomaten op de flensjes; laat een brede rand vrij. Verdeel de spinazie erover en klap de zijden iets over de spinazie zodat het ei niet van het flensje loopt.
Breek boven elke flensje een ei, bestrooi met zout en peper naar smaak. Schuif de flensjes onder de hete ovengrill en gril de eieren 5-7 min. tot het eiwit gaar is en de dooier naar wens gaar. Let op: elke ovengrill is anders. Blijf erbij want sommige ovengrills zijn heel heet!

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van delicious: Simpel & snel. Boordevol slimme recepten voor elke dag van foodstylist Janneke Philippi. Vanaf 10 november in de winkel. (Nijgh & Van Ditmar, € 22,50). In Zin 12 staan nog meer lekkere recepten uit dit boek. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je online.

Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. fotografie: Serge Philippi. bewerking: Trudelies Schouten