Heerlijke kalkoenfilet met linzen, wortel en rucola
Fijne eenpanner dit. En ook makkelijk als je niet allemaal op hetzelfde moment eet.
Deze maand kiezen we voor recepten met rijst, linzen en quinoa. Extra tip: meng deze drie gewoon eens in willekeurige combinatie. Ook een fijne no waste tip voor de volgende dag. Het recept van deze kalkoenfilet met linzen, wortel en rucola.
Hoofdgerecht (4 personen) bereiden ± 20 min
Ingrediënten
170 g Griekse yoghurt
1 el fijngehakte muntblaadjes
1 tl honing
3 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 bos jonge wortels (± 750 g met loof), geschrapt, in repen
1 ui, in halve ringen
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes
200 g kalkoenfilet, in dunne reepjes
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
800 g gekookte linzen (blik), uitgelekt
75 g rucola
Bereiding
Meng de yoghurt met de munt, honing en 1 teen knoflook, breng op smaak met zout en peper en zet apart. Verhit de olie in een wok en roerbak de wortel ± 5 min. Voeg de ui, rode peper en de rest van de knoflook toe en bak ± 3 min. mee. Bestrooi de kalkoenrepen met wat zout en peper en bak ze samen met de Italiaanse kruiden 2-3 min. mee tot ze gaar zijn. Doe de linzen erbij en warm ze even door. Schep de rucola in delen door het gerecht en breng op smaak met zout. Zorg ervoor dat de rucola warm wordt maar niet gaart, verhit daarom niet te lang. Serveer de linzenschotel in grote, diepe kommen of borden en geef de muntyoghurt er apart bij.
Meer lekkere recepten staan in Zin 3. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je hier eenvoudig online zonder verzendkosten.
Recepten: Eke Mariën. Beeld: Eric van Lokven. styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski