Een heerlijk en fris voorgerechtje
Avocado met doperwten & sobrasada.
Maureen Belderink is hoofdredacteur van foodmagazine delicious. Ze kiest voor Zin spannende, kleurige en geurige gerechten op thema. Duik met haar de keuken in!
Als je sobrasada (zachte soort chorizo) eenmaal hebt ontdekt, gaat er een wereld voor je open. Het pept alles een beetje op. Ook dit frisse voorgerechtje: Avocado met doperwten & sobrasada.
Ingrediënten
250 g sobrasada*
4 stevige maar rijpe avocado’s
sap van 1 citroen
frisgroene olijfolie
4 el sherryazijn
300 g gedopte verse doperwten
5 takjes basilicum, (kleine) blaadjes geplukt
4 takjes oregano of marjolein, blaadjes geplukt
komkommerbloemetjes of andere eetbare bloemen
zuurdesembrood, voor erbij
(voorgerecht (6-8 personen) bereiden ± 25 min)
Bereiding
Verdeel de sobrasada in stukjes en bak in 15 min. in een koekenpan op matig vuur rul en krokant (nu heet het migas). Bewaar mét de aanhangende olie. Snijd de avocado’s in blokjes en schep om met het citroensap en wat zout, olijf- olie en de sherryazijn. Blancheer de verse doperwtjes. Spoel ze koud. Schep om met de avocado. Schep op elk bord wat van het avocado-doperwtjesmengsel, bestrooi met de krokante sobrasada-migas.
Bestrooi daarna met de basilicum en oregano of marjolein en besprenkel met nog wat lekkere olijfolie. Geef er zuurdesembrood bij dat is ingewreven met een rijpe tomaat en extra olijfolie. Serveer op een grote schaal of per persoon op een bordje.
* Sobrasada is een zachte soort pittige chorizo. Je koopt het online of bij Spaanse delicatessenzaken.
Zin in meer?
In Zin 7 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl
Recept: Merijn Tol. beeld: Jeroen van der Spek. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Victor Delaunay. m.m.v. Terra Masia, Terramasiainiza.com