Deze limonade is zalig
En zo maak je hem
Maureen Belderink is hoofdredacteur van foodmagazine delicious. Ze kiest voor Zin spannende, kleurige en geurige gerechten op thema. Duik met haar de keuken in!
0.0-drankjes zijn helemaal van nu en mogen ook een beetje extra aandacht kosten. Deze limonade is zalig (en vooruit, een scheutje wodka of gin kan er best bij)!
Abrikozensiroop met citroen & saffraan
drankje (6-8 personen) bereiden ± 15 min
Ingrediënten
4 verse, rijpe abrikozen, ontpit
100 g suiker
rasp en sap van 1 (bio)citroen
plukje saffraan
takjes munt (chocolade- of ananasmunt) of citroenmelisse (groentewinkel of supermarkt)
ook nodig: ijsklontjes en bruiswater
Bereiding
Pureer de abrikozen met de suiker en citroenrasp en -sap tot een fijne puree. Doe in een steelpannetje. Voeg 400 ml water en de saffraan toe en kook op laag vuur in tot de helft. Schenk door een fijne zeef. Laat de siroop afkoelen. Vul glazen met een laagje siroop en een takje munt of citroenmelisse. Vul aan met ijsklontjes en bruiswater.
Zin in meer?
In Zin 7 staan nog meer heerlijke, zomerse recepten. Dit nummer ligt nu in de winkel of bestel je eenvoudig online. Of vindt honderden recepten, tips, weetjes en adressen op deliciousmagazine.nl
Recept: Merijn Tol. beeld: Jeroen van der Spek. styling: Cyn Ferdinandus. bereiding: Victor Delaunay. m.m.v. Terra Masia, Terramasiainiza.com