BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Hiermee bespaar je tijd in de keuken

Hiermee bespaar je tijd in de keuken

Handige trucjes voor allerlei keukenproblemen

In december brengen we extra veel tijd in de keuken door. Met deze handige keukenhacks bespaar je heel wat tijd en frustratie.

Snel harde roomboter smeerbaar maken? Houd een glas onder de hete kraan en zit dit warme glas een paar minuten over de boter heen. Nu ben je wel klaar om te smeren.

Water koken zonder dat je water overkookt? Dat kan je voorkomen door een houten spatel overdwars over de pan te leggen. Ja, dat werk echt.

Twijfel je of de eieren nog goed zijn? Dompel ze in water. Blijven ze drijven dan zijn ze rot. Zinken ze naar de bodem? Dan kan je ze eten.

Het prefecte roerei maak je zo: voeg een scheutje sinaasappelsap toe aan de kom en bereid het eimengsel zoals je altijd doet. Je ei was nog nooit zo lekker.

Snel een fles wijn of bier koud hebben? Wikkel de fles in nat keukenpapier en stop het de vriezer. In een mum van tijd is je drankje koud.

Weinig ruimte op je aanrecht? Leg een snijplank in de besteklade.

Besmeer een boterham met de achterkant van een lepel in plaats van met een mes, dit gaat echt makkelijker.

Is de rijst plakkerig geworden? Leg een theedoek over de pan heen, doe de deksel erop en laat dit vijf minuten staan. De theedoek absorbeert het vocht en de rijstkorrels zullen weer los komen.

Keukenproblemen

Uren aardappelen schillen? Nergens voor nodig. Kook aardappelen in de schil en laat ze schrikken in ijskoud water. De schil laat zo los.

Wij vinden tomaten snijden met een broodmes sneller gaan dan met een groentemesje.

De dunne schil van een ui is meestal lastig te verwijderen. Houd de ui voor het snijden een paar seconden onder warm water. De schil zal het water opzuigen en die kun je dan vervolgens in één stuk verwijderen.

Bij het verwijderen van de schil van gember verdwijnt een groot deel onnodig in de prullenbak. Gember kan je daarom het beste schillen met de zijkant van een lepel. Ja, je leest het goed. Je schraapt de schil eraf, in plaats van het weg te snijden. Met een soeplepel heb je nog meer grip.

Wist je dat in dat rondje aan het eind van een steelpan, sauspan of gewone pan precies je vuile pollepel past? Zo heb je hem altijd bij de hand en blijft je aanrecht schoon.

Hete peper gesneden? Wrijf vervolgens je handen in met neutrale, plantaardige olie. Hiermee voorkom je prikkende ogen, mocht je per ongeluk aan je gezicht zitten.

Zitten er aangekoekte etensresten in je magnetron? Vul een bak met water en citroensap of schoonmaakazijn. Verwarm dit een paar minuten in de magnetron en je kunt alle aangekoekte resten eenvoudig schoonmaken.

Bestrooi een bakvorm na het invetten met een beetje suiker. Dit maakt je baksel extra zoet en krokant.

Het uiteinde van een lente-ui wordt vaak weggegooid. Niet doen hoor. Zet ze in het vervolg in een glas water. Zo groeien ze namelijk opnieuw.

Heb je ook een handigheidje? Laat het ons hieronder weten.