BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Waarom je elke dag tomaat zou moeten eten!

Waarom je elke dag tomaat zou moeten eten!

Plus 5 overheerlijke recepten.

Vanwege de voedingswaarde en culinaire aard wordt de tomaat beschouwd als groente, maar plantkundig gezien is het een vrucht. Hoe dan ook tomaten, zijn lekker, veelzijdig en zitten bommetje vol vitaminen en mineralen. We delen 5 redenen waarom je elke dag tomaat zou moeten eten, plus 5 overheerlijke recepten met tomaat! Eet smakelijk.

1: Bron van Vitamine C

Tomaten leveren een goede hoeveelheid vitamine C. Belangrijk voor een sterk immuunsysteem, een elastische huid, gezonde botten en kraakbeen en lager risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast helpt vitamine C bij het verminderen van het schadelijke effect dat roken op de huid heeft.

2: Een gezonde bloeddruk

Tomaten zijn een goede bron van kalium en daardoor dragen ze dus bij aan een gezonde bloeddruk. Dit helpt om je hart en bloedvaten gezond te houden. Om een hoge bloeddruk te voorkomen of verminderen, is het belangrijk om voldoende kalium binnen te krijgen en niet te veel natrium. Natrium (zout en daar krijgen we over het algemeen teveel van binnen) werkt bloeddrukverhogend, kalium neutraliseert.

3: Rijk aan lycopeen

Hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen in het velletje zit, hoe gezonder voor je lichaam. Het helpt namelijk om je huid gezond te houden. Onder andere door je huid van binnenuit te beschermen tegen schade door de zon. Daarnaast houdt lycopeen het binnenste laagje van je aderen gezond. Het is een antioxidant, wat betekent dat het je lichaam beschermt tegen oxidatieve stress. Belangrijk, want dat versnelt het verouderingsproces en vergroot het risico hart- en vaatziekten. Bovendien verlaagt lycopeen het LDL-cholesterol en ook het risico op bloedklontering.

4: Bron van foliumzuur

Tomaten bevatten foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd. Niet alleen belangrijk voor zwangere vrouwen, maar voor elk mens, want het foliumzuur draagt namelijk bij aan de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

5: Sterke botten

Tomaten zijn een goede bron van vitamine K dragen net als het mineraal calcium, vitamine D en magnesium bij aan aan gezonde, sterke botten.

Wat eten we vandaag?

5 overheerlijke recepten met tomaat in de hoofdrol! Smakelijk eten!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."