BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Beleef Vlaanderen

Beleef Vlaanderen

4 tips voor een zinderende nazomer in België

Het is duidelijk: je moet toch echt een tripje Vlaanderen plannen. Want wat valt er veel te ontdekken en te beleven. Van festivals tot pop-uprestaurants: 4 tips te over voor een zinderende nazomer. Santé!

Zwingend nazomeren

Liefhebber van wereldmuziek, jazz of klassiek? Neem dan eens een kijkje op OdeGand, het muziekfeest op en langs de Gentse binnenwateren. Hier kunt u meer dan zestig concerten bezoeken van internationale topartiesten. Met een bootje vaar je van het ene naar het andere optreden.
Odegand 17 september

Filmfan?

17 september, Odegand.gent Film Fest Gent Gek op alternatieve films en van het International Film Festival Rotterdam? Laat u dan ook eens verrassen door het Film Fest Gent. U ervaart er dezelfde sfeer en veel indrukwekkende internationale films. Filmmuziek is hun troef! 11 t/m 22 oktober, Filmfestival.be

PODCAST Opladen & ontspannen

Verblijft u een paar dagen in Vlaanderen en bent u graag lekker actief bezig? Dan is het fijn om ’s ochtends op te laden met de Nog 9 minutenpodcast van presentatrice en schrijver Evi Hanssen, en haar vriendinnen actrice Hilde De Baerdemaeker en arts Jutta Borms. Op de gelijknamige website kunt u nog veel meer uitkiezen om te ontspannen: meditatie, yogales, zelfhypnose, mindfullness, oefeningen. Energieke, gratis opkikkers. Ze schreven ook een boek: Nog 9 minuten. In het weekend van 9, 10 en 11 september geeft het drietal de eerste Nog 9 minuten Retreat in Vrijhaven Zwier in Nederland (Zwier.nl). Nog9minuten.be

POP-UPRESTAURANT

Culinaire wereldverbeteraar Seppe Nobels kookt de sterren van de hemel. Deze sympathieke chef-kok kent u misschien van de Vlaamse tv-programma’s Restaurant Misverstand en Grillmasters. Of van zijn straatproject in Rio de Janeiro, waar hij kookte voor de straatkinderen van de favela’s. Of u heeft al eens van zijn kookkunsten mogen genieten in zijn vorige, creatieve kindje: Graanmarkt13 in Antwerpen. Heeft Seppe van niets een grandioos succes gemaakt, dan dendert hij door met weer een nieuw idee. Samen met Chris Bryssinckx is hij pop-uprestaurant Instroom gestart, in de Antwerpse haven. En niet zomaar een restaurant: de souschefs – zijn multiculturele keukenbrigade – zijn hun thuisland ontvlucht. Ze koken gerechten uit hun voormalige land maar met de signatuur van Nobels: groente als hoofdgerecht met respect voor Belgische ingrediënten, producten en technieken. Nobels koopt de producten lokaal en regionaal. Lekker duurzaam dus. Ondertussen begint Nobels er nóg een culinair project bij. In de prachtige kasteelhoeve La Chapelle startte hij vorig jaar het project La Chapelle. Een klein uitstapje naar Wallonië: van de boer op je bord. Seppenobels.be


TEKST: INGRID SPELT | FOTO @barnoord_sanderbuijs

Meer tips?

In Zin 10 – Ons Vlaanderen nummer – delen we nog 33 andere tips voor een zinderende nazomer in Vlaanderen. Nu in de winkel, of bestel ‘em hier online.