BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Kom ook! Jan Brokken LIVE

Kom ook! Jan Brokken LIVE

Boekpresentatie + interview in de OBA met Jan Brokken

Ongeëvenaard verteller en literair non-fictieschrijver Jan Brokken maakt grote historische feiten navoelbaar en kleine persoonlijke geschiedenissen magisch. Vier samen met hem en intimi de publicatie van zijn nieuwe boek De kampschilders op donderdag 13 oktober a.s. in Amsterdam.

Een unieke kans om Jan Brokken live in actie te zien en te horen over zijn nieuwe boek. Maak mee hoe uitgever Marcella van der Kruk met hem in gesprek gaat over de bijzondere achtergronden en totstandkoming van De kampschilders, over de kamptijd van Jans ouders en de reddende kracht van kunst. Op groot scherm zullen een aantal van de kunstwerken uit het boek te zien zijn.

Laat je meevoeren naar een magische wereld, luister naar een geweldig verteller

Meet & greet

Het interview van Marcella met Jan zal een klein uur duren. Daarna is er alle gelegenheid om Jan Brokken te ontmoeten en te spreken. Hij zal bovendien zijn boek signeren.

Win met Zin

Zin in een boek van Jan Brokken? Deel in de comments waarom jij De Kampschilders wilt winnen en maak kans op 1 van de 10 exemplaren die we voor je hebben klaarliggen. Deze actie is afgelopen, de winnaars hebben per mail bericht gehad (26-09-2022)

Wat & waar?

Datum: donderdag 13 oktober 2022
Inloop: vanaf 16.30 uur
Presentatie & interview: 17-18 uur
Napraten & signeren: 18-19 uur
Locatie: Theaterzaal Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, Amsterdam
Aanmelden? Klik hier
De OBA ligt op ca. 10 minuten lopen van Amsterdam CS. Parkeren kan in de Oosterdok Parkeergarage onder de bibliotheek.

Over het boek

De kunsten bloeiden in de jaren 30 op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn. Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een geweldig verteller en als literaire non-fictieschrijver die de grote historische feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

(Atlas Contact, € 24,99)

©Jelmer de Haas – All Rights Reserved

Over de schrijver

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij bekendheid met onder meer De blinde passagiers, Mijn kleine waanzin, Baltische zielen, In het huis van de dichter, De vergelding, De Kozakkentuin en De rechtvaardigen. Begin 2020 verscheen Stedevaart. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees, Frans, Duits, Deens en Italiaans. De rechtvaardigen werd in 2020 bekroond met de Premio Tribùk dei Librai, de Prijs van Italiaanse boekverkopers. In de zomer van 2021 verscheen De tuinen van Buitenzorg, De kampschilders is zijn nieuwste boek.

Productie: Daniëlle Bronsgeest. Beeld: Jelmer de Haas