Layers of the Earth
Win kaarten voor dit audiovisuele concert in Koninklijk Theater Carre
Componist, cellist en elektronisch muzikant Maarten Vos en videokunstenaar MAOTIK nemen je met Layers of the Earth mee naar de oerkrachten die onze planeet verhult. Een spectaculaire audiovisuele voorstelling in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam, waarvoor we 2×2 vrijkaarten mogen verloten.
Audiovisueel spektakel
Tijdens het audiovisuele concert met pianist Joep Beving en zangeres/pianiste Marina Herlop worden door meeslepende livemuziek en projecties op de pistevloer van Carré de verschillende lagen van de aarde tot leven gebracht, van het aardoppervlak tot de binnenste kern. In vier aktes komen fysieke fenomenen zoals wind, water, aardverschuivingen, magma en magnetisme aan bod.
Win met Zin
Wij mogen 2×2 kaarten verloten voor het audiovisuele spektakel op 19 april in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam. Kansje wagen? Vul je gegevens in, in onderstaand winformulier en wie weet. Meedoen kan tot t/m 12 april.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De muzikanten
Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer, gevestigd in Berlijn. Tijdens zijn muzikale ontwikkeling verkende Vos naast traditionele klassieke muziek ook minimalistische, hedendaagse en experimentele muziek. Hij creëert modern klassieke, ambient en elektronische muziek, waarbij hij traditionele instrumentatie transformeert in nieuwerwetse geluiden. Vos speelde onder meer op en in Le Guess Who?, MUTEK, Sonár, Rewire, Paris Philharmonie, Contact Tokyo, Funkhaus Berlin, Amsterdam Dance Event, Cryptic Glasgow en Lowlands. Hij was artist in Residence bij Gaudeamus in Utrecht, MONOM/ Funkhaus in Berlijn en Theater de Chaillot in Parijs.
MAOTIK (Mathieu Le Sourd) is een Franse digitale kunstenaar die zich richt op het creëren van meeslepende omgevingen, interactieve installaties, digitale architecturale sculpturen en audiovisuele uitvoeringen die spelen op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. De afgelopen jaren werd zijn werk gepresenteerd op internationale festivals en instituten zoals Mutek, Sonar, Oi Futuro in Rio, Art Basel, Frieze London, FIAC Paris, Signal Festival in Praag, het British Film Institute in Londen, Miraikan Science Museum in Tokio, B39 in Seoul en Funkhaus in Berlijn.
Joep Beving bracht in 2015 in eigen beheer zijn debuutalbum Solipsism uit. Naar eigen zeggen ‘eenvoudige muziek voor complexe emoties’. Zijn tweede album Prehension, uitgebracht door toplabel Deutsche Grammophon, maakte Joep vijf jaar geleden tot de meest beluisterde levende pianist ter wereld. In 2018 volgde Conatus en in 2019 HENOSIS, waarop hij nieuwe muzikale werelden verkende door orkestrale en elektronische klanken toe te voegen aan zijn pianospel.
Marina Herlop heeft haar opleiding als klassiek pianiste weten te overstijgen om persoonlijke, polyfone muziek te creëren, waarin ritmische cellen zich vervlechten met beklijvende melodieën. Op haar laatste album Pripyat komen uiteenlopende invloeden samen, zoals de technieken uit de Karnatische muziek die ze hanteert in het bezwerende Miu. Voor fans van haar albums Nanook en Babasha zal haar mix van melancholische pianoklanken en elegante vocale lijnen aanvoelen als thuiskomen. Elektronische percussie, elektrische baslijnen en sublieme productie-effecten dragen bij aan het intense karakter van deze louterende muziek.