BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Oudejaarsfeest organiseren?

Oudejaarsfeest organiseren?

Zo houd je het ook voor jezelf gezellig

Het jij een leuk feest gepland voor oudjaar, maar voel je nu de datum nadert lichtelijke paniek opkomen? Met deze handige tips heb ook jij het naar je zin!

  1. Op z’n Amerikaans

Feestkosten kunnen makke­lijk hoger uitpakken dan gedacht. Stel daarom van tevoren uw budget vast en probeer hierbinnen te blijven. Zelf hapjes maken is lekker en scheelt veel geld, maar kost tijd en levert vaak stress op. Vraag je gasten allemaal wat lekkers mee te brengen. Zet een tafel in de hoek en de selfservice is geopend

2. Sfeer maken

Met een feestelijke aankleding en een welkomstdrankje is de stemming meteen feestelijk. Een thema doet het ook altijd goed. Denk jaren 70, disco of glitter & glamour. Maak een appgroep aan waarin alle aanwezigen hun feestfoto’s kunnen delen.

3. Verkoeling

De wijn vergeten koud te zetten of niet genoeg koelkastruimte? Geen paniek. Gooi ijs in een kom, giet er water en flink wat (keuken)zout bij en roer het geheel door elkaar. Gooi de flessen in het ijswater en wacht even. Met dit trucje zijn drankjes van kamer­ temperatuur binnen een halfuur koud!

4. Ongemakkelijk

Bang dat die verlegen kennis of die collega die niemand kent het niet naar zijn zin heeft? Stel diegene bij binnenkomst voor aan iemand met eenzelfde hobby of interesse, schakel een praatgrage vriend(in) in, stap er zelf even op af als iemand wat verloren in de hoek staat of laat hem/haar een bekende meenemen.

5. Kringgesprek

Geen zin in een kringfeestje? Zet zo veel mogelijk stoelen en banken aan de kant. Geef je een feest met diner? Met een walking dinner houdt je de dynamiek erin. Statafels zijn vaak (voordelig) te huur bij slijters en cateraars) of misschien heb je in je vriendenkring iemand de de tafels met je wil delen.

6. Opruimen

Bij een party hoort helaas vaak ook een aardige troep. Zorg tijdens het feest voor afvalbakjes op verschillende plekken. Een slim trucje is om gasten bij binnenkomst een eigen glas met een leuk naamkaartje eraan te geven – dat scheelt weer afwas. Als het echte opruimen begint, gooi dan eerst alle rommel weg en begin daarna met schoonmaken.