BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Dag van het zwarte goud

Dag van het zwarte goud

Chocolade recepten + winactie in aanloop naar Wereld Chocolade Dag.

Tijd voor een feestje, want morgen (13 september) vieren we voor de tweede keer dit jaar Wereld Chocolade Dag. Hoe dat zit, lees je in deze blog. Bovendien delen we ijskoude choco recepten van Lovechock + de kans om 3 overheerlijke chocoladepakketten te winnen: biologisch, raw, palmolie- en glutenvrij & 100% vegan. Wie wil dat nou niet?

Twee keer Wereld Chocolade Dag?

Wereld Chocolade Dag wordt dus gevierd op 7 juli en op 13 september. Op 7 juli 1550 werd chocolade voor het eerst in Europa geïntroduceerd, nadat de Spaanse veroveraars in 16e eeuw in Mexico in aanraking kwamen met cacao. 13 september verwijst naar de geboortedag van de vleesgeworden Willy Wonka Mitch Herschey, oprichter van de Hershey Chocolate Company, bekend van de in Amerika populaire Herschey-chocoladereep.

Lovechock, het verhaal

Er was eens een kleine groep avonturiers die op reis ging om de beste cacaobonen ter wereld te ontdekken. Ze trokken door de weelderige jungles van Zuid-Amerika, waar ze stuitten op een verborgen schat aan rauwe cacao in de meest prachtige kleuren. Ze proefden de cacao en waren verbaasd over de unieke smaak en de hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze explosie aan inspiratie was het begin van Lovechock.

Deze maand bestaat het vegan chocolademerk 15 jaar. Om dat te vieren delen ze twee overheerlijke recepten + je hebt de mogelijkheid om een chocoladepakket van 25 euro te winnen. Hoe? Lees snel verder.

Lovechock Ijskoffie

Ingrediënten voor één ijskoffie:

  • Een stukje van je favioriete Lovechock-chocola
  • 1 shot espresso
  • Barista Amandelmelk
  • Ijsblokjes

Instructies:

  • Klop de amandelmelk op met een melkschuimer en smelt de chocolade au bain marie.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het glas en doe er vervolgens de ijsblokjes bij. Giet daarna de opgeklopte amandelmelk over het ijs.
  • Voeg ten slotte het shotje espresso toe aan het glas en je favoriete Lovechock’s Ijskoffie is klaar om geserveerd te worden
  • Zalige bevroren yoghurtrepen!

Zalige bevroren yoghurtrepen!

Ingrediënten voor een bakje frozen yoghurt:

  • 400 gram veganistische yoghurt
  • Frambozen
  • Bosbessen
  • Een goed stuk Lovechock’s Soul
  • Een goed stuk Lovechock’s Bliss
  • Bakpapier

Instructies:

  • Plaats het bakpapier in een schaal die in de vriezer past en verdeel de yoghurt er gelijkmatig overheen. Smelt ondertussen Lovechock Bliss au bain marie.
  • Verdeel de frambozen en bosbessen over de yoghurt en rasp er vervolgens Lovechock Soul chocolade overheen.
  • Sprenkel de gesmolten Lovechock Bliss over de overige de frambozen en bosbessen en je yoghurtreep is klaar om ingevroren te worden!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zin in?

Houd jij ook zo van chocola? Wij mogen van Lovechock 3 chocopakketen t.w.v. 25 euro verloten onder onze lezers. Kans maken? Deel je gegevens in onderstaand winformulier en wie weet. Meedoen kan t/m 18 september.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."