
Gemakkelijke shortcuts
In no time een heerlijke maaltijd
Hoe zet je razendsnel een maaltijd op tafel om je vingers bij af te likken? Waarin ook nog wat ingrediënten zitten die je al in huis hebt? Donna Hay weet er wel raad mee. Serveer gewoon een van haar shortcuts uit het kookboek Too easy. Snel, simpel en vooral heel smakelijk.
G N O C C H I met spinazie en mozzarella

Voor 8 personen
Ingrediënten 875 ml melk 800 g
kant-en-klare aardappelgnocchi
280 g spinazie 80 g parmezaanse
kaas (fijngeraspt) 2 tl fi jngeraspte
citroenschil versgemalen zwarte peper
en zeezout 2 bollen verse mozzarella
(elk 125 g, goed uitgelekt, in stukjes gescheurd)
Bereiding
Schenk de melk in een diepe ovenbestendige koekenpan en verwarm tot het bijna kookt. Voeg de gnocchi toe en kook 3 minuten, tot de kussentjes net zacht worden. Verwarm de grill voor op hoge stand. Roer de spinazie door de gnocchi, met 60 gram van de parmezaan, de citroenrasp, peper en zout. Verdeel de mozzarella en de rest van de parmezaan erover. Zet 8-10 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudkleurig is. Dien op.
K I P P A R M A met balsamico-tomaten
Voor 4 personen
Ingrediënten 60 ml balsamicoazijn
1 el extra vergine olijfolie (+ extra)
1 el bruine basterdsuiker versgemalen
zwarte peper en zeezout
600 g cherrytomaten
4 kipfilets (elk 180 g)
60 g parmezaanse kaas (fijngeraspt)
2 bollen mozzarella (elk 125 g, goed uitgelekt, elk in 4 plakken)
4 takjes oregano
8 plakken prosciutto
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de balsamico, olie, suiker en peper en zout door elkaar. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamico mengsel erover. Bak 15 minuten in de oven. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper. Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfi let en wikkel ze eromheen. Leg de kip op de tomaten en besprenkel met olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.
OH ZO LEKKER, DIT TOETJE
Benieuwd naar het recept van de Amandel-Ricotta taart met citroen en framboos uit het nieuwe kookboek Too easy van foodstylist Donna Hay? Je vindt de ingrediënten en bereidingswijze in Zin 3. Nu in de winkel. Of bestel ‘em hier online.
P R O D U C T I E : D A N I Ë L L E B R O N S G E E S T
B E E L D : C O N P O U L O S
De beste artikelen in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief