BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Simpel, goed & lekker

Simpel, goed & lekker

Thuis koken op sterrenniveau

Van chique recepten voor een feestelijke avond tot makkelijke gerechten die je doordeweek in een handomdraai op tafel zet. Met het kookboek Simply good van Michelinsterrenkoppel Virginie en Niven van Brockhorst-Kunz kun je alle culinaire kanten op. Heerlijk thuis koken op sterrenniveau!

1. Tahoe Telor

Recept: Voor 4 personen

Ingrediënten • 500 g silken tofu • 10 eieren • 2 tenen knoflook, geperst • zonnebloemolie, om in te bakken • zout en peper, naar smaak

Ingrediënten saus en garnering • 2 el pindakaas met stukjes noot • 100 ml ketjap • 1½ tl petis udang • 1 tl sambal badjak • ½ limoen, geperst • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes • 10-15 g selderij • 1 komkommer • 150 g taugé • gefrituurde uitjes, naar smaak • zout en peper, naar smaak

Benodigdheden • staafmixer • koekenpan met lage rand

Bereiding

Laat de silken tofu goed uitlekken en dep droog. Doe in een diepe kom en voeg de eieren en knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en staaf tot een gladde massa. Zet de koekenpan op het vuur en voeg ruim zonnebloemolie toe zodat de massa niet aan de pan blijft plakken. Voeg de massa toe aan de koekenpan zodra de olie heet genoeg is en bak gaar. Keer de tahoe telor om als de massa is gegaard (eventueel met behulp van een deksel op de pan om het garen te versnellen) en bak de andere zijde ook mooi bruin. Bereid intussen de saus en garnering voor de tahoe telor. Meng de pindakaas, ketjap, petis udang, sambal badjak en het limoensap. Bak de plakjes knoflook krokant, hak fijn en voeg toe aan de saus. Was de selderij, komkommer en taugé. Snijd de komkommer in halve plakjes, verwijder de staartjes van de taugé en snijd de selderij fijn. Haal de tahoe telor uit de pan als deze gaar en aan beide zijden mooi bruin is. Leg op een plat groot bord. Garneer met de taugé en komkommer. Schenk de saus er naar smaak over en maak af met de gesneden selderij en gefrituurde uitjes. Serveer het gerecht met witte rijst (nasi putih).

2. Pulpo met olijf, bleekselderij en gebakken aardappelen

Recept: Voor 4 personen

Ingrediënten • 400 g kruimige aardappelen • 100 g bleekselderij, in plakjes gesneden, beetgaar gekookt • 800 g pulpo, in grove stukken gesneden • 120 g zwarte olijf, zonder pit, gehalveerd • 30 g peterselie, fijngehakt • rasp en sap van 2 citroenen • snufje paprikapoeder • zout en peper, naar smaak • olijfolie, om in te bakken

Bereiding

Snijd de aardappelen in grove stukken en kook gaar in gezouten water. Bak vervolgens kort, maar stevig aan in een koekenpan tot de aardappelen net iets krokant worden. Kook de bleekselderij beetgaar. Bak de pulpo aan in olijfolie, bestrooi met een snufje paprikapoeder en voeg de olijven en peterselie toe. Bak kort en voeg dan de aard appelen en bleekselderij toe. Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens het citroensap en de citroenrasp toe aan de pan. Meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Uit: Simply good, Virginie & Niven van Bronckhorst-Kunz(Blossom Books) 

Over het kookboek

In Simply good geven Michelinsterrenkoppel Virginie & Niven van Bronckhorst-Kunz een kijkje in eigen keuken. Met 66 heerlijke, toegankelijke recepten en fraai gestyleerde foto’s, onderverdeeld in verschillende thema’s. Van chique avonden, borrelhappen, brunch en ontbijt tot romantische momenten en de makkelijke avond doordeweek. Voor de thuiskok die graag een mooie maaltijd op tafel zet. (Blossom Books, € 35,99)

Over de koks

Virginie (1988) en Niven (1981) van Bronckhorst-Kunz weten wat goed en lekker eten is. In 2022 werd hun restaurant Triptyque bekroond met een groene Michelinster, en eind 2024 volgde de felbegeerde Michelinster. Ze staan in de top 30 van beste groenterestaurants ter wereld. Het sterrenkoppel staat bekend om hun 80/20-filosofie (je eet 80% van de tijd gezond met groente in de hoofdrol en vult 20% anders in), een vooruitstrevende keuken en de liefde voor duurzame gastronomie.

TOETJE


Verrukkelijk is ook het dessert Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus. Je vindt het recept voor dit nagerecht in ons extra dikke nummer Zin 4/5. Bestel het nummer via deze link

Zin in?

Je hebt nog een paar dagen de tijd om Simply Good (en andere mooie prijzen) te winnen. Klik op onderstaand bericht om kans te maken.