BELEEF DE TIJD VAN JE LEVEN
Genieten van garnalen

Genieten van garnalen

Met deze penne met garnalen en pesto

Maureen (Mo) Belderink is hoofdredacteur van delicious., hét foodmagazine van Nederland. Ze stelt elke Zin met liefde en smaak een driegangenmenu samen. Speciaal, spannend, makkelijk en vooral heel erg lekker.

Aan tafel kan je mij niet blijer maken dan met dingen die je met je handen moet eten. Ik heb dat van mijn vader, die alles tot op het laatste botje of graatje afkloof. Het is toch alsof je, door iets eerst aan te raken, het daarna beter proeft. Ik weet dat mensen dat onbeschaafd vinden of zelfs vies. Maar goed, ik mag het hier nu even zeggen en daarom vandaag een heerlijk met-je-handen-eethoofdgerecht. Eat happy!

Penne met garnalen en pesto

Lekker pellen en plukken deze grote garnalen. Denk er een blauwe zee bij en je bent even op vakantie.

hoofdgerecht (4 personen)
bereiden ± 20 min.

penne

Ingrediënten

■ 400 g gedroogde penne
■ bosje basilicum (15-25 g)
■ 500 g rijpe tros- of romatomaten, in stukjes
■ 100 g gepelde pistachenoten
■ 1½ teen knoflook, gehakt
■ olijfolie
■ ½ of 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
■ 16-20 grote rauwe garnalen
■ 2 el brandy of cognac

Bereiding

Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met chilipeper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 min. en blus af met de brandy. Voeg de pesto toe met een beetje water. Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen. Laat 1 min. doorwarmen, breng op smaak met zout en peper en de pasta is klaar.

penneNicolaas tipt

Pays du gard
Alweer jaren geleden at ik bij lieve vrienden iets wat hier op leek. Ook al weer jarenlang maak ik het vaak zelf, altijd weer even anders. Aan pistachenootjespesto had ik echter nooit gedacht. Over wijn heb ik wel een idee. Een fijne ranke Zuid- Franse rosé. Geen te duur betaalde provence, maar een spotgoedkope duur smakende biologische vin de pays vol zomerse geuren van
fruit en kruiden.

Saint-Roche, pays du gard 2017, € 6,09 (AH.nl)